Η μάχη του Βατερλό «ζωντανεύει» πάλι στο City του Λονδίνου

ΚΟΣΜΟΣΗ μάχη του Βατερλό «ζωντανεύει» πάλι στο City του ΛονδίνουΔευτέρα, Ιούνιος 15, 2015 - 18:51

Αντιμέτωποι σε «μάχη» ακόμη μία φορά βρίσκονται ο Ναπολέων και ο Ουέλινγκτον, όχι όμως στο Βατερλό, την πολεμική αναμέτρηση που άλλαξε τη μοίρα της Ευρώπης, βάζοντας τέλος στα κατακτητικά σχέδια του Βοναπάρτη, αλλά στο... Σίτι του Λονδίνου. Οι άμεσοι απόγονοι των διάσημων εχθρών, ο Ζαν Κριστόφ Ναπολέων Βοναπάρτης και ο Αρθουρ Μόρνιγκτον,

μαρκήσιος του Ντούρο, είναι οι διαχειριστές επενδυτικών κεφαλαίων σε αντίπαλες ιδιωτικές εταιρίες, στο οικονομικό κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Οι δυο τους θα βρεθούν μάλιστα σε τρεις ημέρες στο Βέλγιο, καθώς έχουν επιλεγεί να εκπροσωπήσουν τις οικογένειές τους στις τελετές για τη 200ή επέτειο της ιστορικής μάχης. Στις 18 Ιουνίου του 1815 ο δούκας του Ουέλινγκτον, επικεφαλής των αγγλικών και συμμαχικών δυνάμεων, κατατρόπωσε τον αυτοκρατορικό στρατό του Ναπολέοντα στο Βατερλό, εξορίζοντας τον Γάλλο μονάρχη στο νησί της Αγίας Ελένης έως το τέλος της ζωής του. Καθημερινά οι απόγονοί τους δίνουν μια πιο πολιτισμένη «μάχη». Οχι με μουσκέτα, μπαγιονέτες και κανόνια, αλλά με κεφάλαια δεκάδων εκατομμυρίων αγγλικών λιρών.

Ο 28χρονος Ζαν Κριστόφ Ναπολέων Βοναπάρτης εργάζεται για την εταιρία Advent International, ενώ νωρίτερα είχε δουλέψει ως αναλυτής για τη Morgan Stanley. Ο «αντίπαλός» του, ο 37χρονος Αρθουρ Μόρνιγκτον εργάζεται για την Charterhouse Capital Partners. Είναι παντρεμένος με το μοντέλο Τζέμα Κιντ από το 2005 και έχουν τρία παιδιά. Μην νομίσετε ωστόσο ότι ανάμεσά τους υπάρχει έχθρα σε προσωπικό επίπεδο. Ούτε το παρελθόν των προγόνων τους, ούτε η επενδυτική αντιπαλότητα ήταν αρκετά για να χαλάσουν τη σχέση τους. «Ο Ζαν Κριστόφ και εγώ είμαστε φίλοι, είναι φανταστικό άτομο» λέει ο Μόρνιγκτον, με τον Ζαν Κριστόφ να τον επιβεβαιώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα