Η μάχη του Τσάρλι Σιν με τον ιό του AIDS!

ΚΟΣΜΟΣΗ μάχη του Τσάρλι Σιν με τον ιό του AIDS! Τετάρτη, Νοέμβριος 18, 2015 - 16:33

Μολυσμένος με τον ιό HIV είναι ο Τσάρλι Σιν, όπως παραδέχτηκε σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε μετά τον σάλο που ξέσπασε τον τελευταίο καιρό.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

O «άτακτος» σταρ του Χόλιγουντ τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον ιό, δεν ήθελε όμως την παραμικρή δημοσιότητα, οπότε δεν δίστασε να πληρώσει

αδρά για τη σιωπή κάποιων που γνώριζαν.

«Είμαι εδώ για να παραδεχτώ ότι είμαι θετικός στον ιό HIV» ομολόγησε στον παρουσιαστή της εκπομπής «Today» του NBC Ματ Λάουερ. Πρόσθεσε ότι έμαθε ότι είναι φορέας πριν από τέσσερα χρόνια. Ομως ο γιατρός του, ο Ρόμπερτ Χουιζίνγκα, που παρενέβη αργότερα στην εκπομπή, είπε ότι δουλεύει με τον Σιν τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια. Διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή ο ιός HIV δεν είναι σε ανιχνεύσιμα επίπεδα στο αίμα του και ότι δεν έχει AIDS.

Ο ηθοποιός δήλωσε ότι δεν ήταν «απολύτως σίγουρος» πώς μολύνθηκε. Πρόσθεσε ότι τώρα που το ομολόγησε δημόσια νιώθει «τεράστια ανακούφιση». Ισχυρίστηκε ότι είναι «αδύνατον» να μόλυνε κάποια από τις γυναίκες με τις οποίες ήρθε σε σεξουαλική επαφή και ότι τις ενημέρωνε ότι ήταν φορέας. Είπε όμως ότι σε δύο περιπτώσεις δεν χρησιμοποίησε προφύλαξη, αλλά οι παρτενέρ του γνώριζαν την κατάστασή του και όλα έγιναν με τη φροντίδα του γιατρού του. Δήλωσε δε έτοιμος να αντιμετωπίσει πιθανές αγωγές μετά την ομολογία του.

Τον πρόδωσαν

Επιβεβαίωσε μάλιστα κάποια από τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι πλήρωσε άτομα για να μη μιλήσουν. Ηταν πρόσωπα από τον στενό κύκλο των φίλων του, τα οποία, όπως είπε, εμπιστευόταν, αλλά τον πρόδωσαν και τον εκβίαζαν. Το συνολικό ποσό που ξόδεψε ανέρχεται σε μερικά εκατομμύρια δολάρια. Παραδέχτηκε ότι έπεσε σε κατάθλιψη και έκανε χρήση πολλών ναρκωτικών χαπιών και αλκοόλ. Τέλος, αποκάλυψε ότι μίλησε στην μεγαλύτερη κόρη του Κασάντρα για την κατάσταση της υγείας του λίγο πριν από από τη συνέντευξη.

Δύο νέα όπλα στον πόλεμο κατά του AIDS

Στην προσπάθειά τους να κερδίσουν τον πόλεμο κατά του AIDS, οι επιστήμονες έχουν δύο νέα όπλα. Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να κάνουν σημαντικό βήμα για τη δημιουργία εμβολίου κατά του ΗΙV, ενώ Αυστραλοί συνάδελφοί τους διαπίστωσαν ότι φάρμακο που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για την αντιμετώπιση του αλκοολισμού καταφέρνει να «ξεμπροστιάζει» τον ιό, όταν αυτός κρύβεται σε διάφορα σημεία του σώματος του ασθενούς.

Το Antabuse, γνωστό και ως δισουλφιράμη, το οποίο προκαλεί εμετούς σε όποιον πίνει πολύ αλκοόλ, δόθηκε επί τρεις μέρες σε 30 φορείς HIV στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία, οι οποίοι έπαιρναν ήδη αντιιικά φάρμακα. Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, χωρίς να προκαλεί τοξικές παρενέργειες κατάφερε ξετρυπώσει τον ιό.

Την ίδια ώρα, ερευνητές στο Ρόγιαλ Χόλογουεϊ της Βρετανίας, ακολουθώντας προσέγγιση ανάλογη με αυτή που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία εμβολίου κατά της ελονοσίας και του ιού Εμπολα, εντόπισαν έναν πρωτότυπο «μεταφορέα» γενετικού υλικού που ενισχύει το ανοσοποιητικό έναντι του ιού HIV. Οι αδενοϊοί chAd3 και chAd63 που πήραν από χιμπατζήδες αποδείχθηκαν καλοί μεταφορείς για εμβόλιο κατά του ιού HIV και τώρα αναμένεται το πράσινο φως για την έγκριση σχετικών κλινικών μελετών. Οπως εξηγείται στη σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Vaccine», εκτός από τον σχεδιασμό του εμβολίου οι «μεταφορείς» μπορεί να χορηγούνται και με ενδομυϊκή ένεση για να ενισχύουν ακόμα περισσότερο την αποτελεσματικότητά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα