Η Apple πατάει γκάζι

ΡΕΠΟΡΤΑΖτεχνολογίαΗ Apple πατάει γκάζιΤετάρτη, Αύγουστος 26, 2015 - 19:08

Τον γύρο του κόσμου έκανε πριν από λίγα 24ωρα η είδηση ότι η Apple μετά τους υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα και τα έξυπνα ρολόγια θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στη βιομηχανία των αυτοκινήτων. «Το αυτοκίνητο είναι η απόλυτη κινητή συσκευή» τόνισε πριν από μερικές ημέρες ο υψηλά ιστάμενος μάνατζερ της Apple Τζεφ Ουίλιαμς, πυροδοτώντας τις φήμες που

θέλουν τον αμερικανικό κολοσσό να λανσάρει ένα πολυμορφικό αυτοκίνητο επόμενης τεχνολογίας.

Ενα όχημα που έχει ήδη βαφτιστεί από τα ΜΜΕ iCar. Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μια ομάδα 1.000 έμπειρων μηχανικών και τεχνικών έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό ενός οχήματος που θα προκαλέσει αίσθηση, όπως άλλωστε σχεδόν όλα τα προϊόντα της εταιρίας στα 40 χρόνια λειτουργίας της έχουν προκαλέσει αίσθηση και έχουν φέρει επανάσταση.

Στο άκουσμα της είδησης πολλοί γραφίστες σχεδίασαν και δημοσίευσαν διάφορων ειδών φουτουριστικά μοντέλα που θα μπορούσαν θεωρητικά να είναι το πρώτο iCar. Δεν είναι όμως μόνο η Apple που οραματίζεται οχήματα υπερ-προηγμένης τεχνολογίας και επαναστατικού design.

Πριν από τέσσερις μήνες Γερμανοί μηχανικοί παρουσίασαν μια νέα πρόταση στα μικρά οχήματα πόλης. Πρόκειται για ένα όχημα με την κωδική ονομασία Eossc2, το οποίο είναι μικρό και το βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι η καμπίνα μπορεί να ανασηκώνεται και οι ρόδες του να στρίβουν προς κάθε κατεύθυνση, ακόμη και κάθετα προς τον δρόμο.

Το αποτέλεσμα είναι πως ο κάτοχος του οχήματος θα είναι σε θέση να παρκάρει πολύ εύκολα σε σημεία που τα συμβατικά αυτοκίνητα ούτε θα το φαντάζονταν.

Βγαλμένο από κινηματογραφικό blockbuster είναι και το project πάνω στο οποίο εργάζεται ομάδα σχεδιαστών και μηχανικών από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Κατασκευάζουν ένα επαναστατικού τύπου όχημα που μπορεί να κινείται στο έδαφος ως αυτοκίνητο αλλά και στον αέρα. Τα οχήματα αυτά έχουν λάβει την ονομασία PAL-V (Personal Air and Land Vehicles). Το πρώτο εξ αυτών παρουσιάστηκε από την εταιρία PAL-V που εδρεύει στην Ολλανδία και είναι ένα αεροδυναμικό σπορ αυτοκίνητο που μετατρέπεται σε ελικόπτερο! Το όχημα είναι διθέσιο και έχει τρεις τροχούς. Μπορεί να μεταφέρει φορτίο βάρους 230 κιλών (εκτός του βάρους των επιβατών).

Ως αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε οκτώ δευτερόλεπτα, ενώ μπορεί να πιάνει ταχύτητες που αγγίζουν τα 200 χλμ./ώρα. Εξοικονομεί ένα λίτρο καυσίμου ανά 12 χλμ. και με γεμάτο ρεζερβουάρ μπορεί να κινηθεί για περίπου 1.000 χιλιόμετρα. Στον αέρα η μέγιστη ταχύτητά του είναι η ίδια με αυτήν στο έδαφος, αλλά καταναλώνει διπλάσια ποσότητα καυσίμων. Χρειάζεται έναν διάδρομο 165 μέτρων για να απογειωθεί και μόλις 30 μέτρα για να προσγειωθεί. Η μετατροπή του από αυτοκίνητο σε ελικόπτερο απαιτεί περίπου 10 λεπτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα