Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη με οικολογικό μήνυμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΓυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη με οικολογικό μήνυμαΔευτέρα, Ιούνιος 12, 2017 - 16:26

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο αποφάσισαν να διαδηλώσουν δεκάδες ημίγυμνοι ποδηλάτες στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου, για να στείλουν ένα ηχηρό οικολογικό μήνυμα.

Πρόκειται για μια διεθνή δράση που ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά και πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 70 πόλεις 20 χωρών του κόσμου, ενώ στην Ελλάδα διοργανώνεται εδώ και 10 χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Πριν από την έναρξη της Γυμνής Ποδηλατοδρομίας, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με δρώμενα, ακροβατικά, μουσική, ενώ το πρόγραμμα περιλάμβανε συναυλίες με μουσική της Κάτω Ιταλίας, αφρικανικά κρουστά και ροκ εν ρολ μουσική.

Σύμφωνα με τον διοργανωτή της εκδήλωσης Κώστα Τερζόπουλο, στόχος της Γυμνής Ποδηλατοδρομίας «είναι να στείλει με έναν ειρηνικό τρόπο μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και για την απενοχοποίηση του γυμνού φυσικού ανθρώπινου σώματος και την απαλλαγή από τα πρότυπα που καλλιεργεί η βιομηχανία των ΜΜΕ, του κινηματογράφου, της μόδας και του σεξ.

Η Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι μια ειρηνική γιορτή για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και της βιώσιμης κινητικότητας ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την οικολογία, για το περιβάλλον, για την απεξάρτησή μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο το ότι η καύση του πετρελαίου ρυπαίνει, είναι και ότι για το πετρέλαιο γίνονται πόλεμοι που έχουν ως συνέπεια το Προσφυγικό».

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα