Γονείς-τέρατα έσβηναν τσιγάρα στο κορμάκι του μωρού τους

ΡΕΠΟΡΤΑΖΓονείς-τέρατα έσβηναν τσιγάρα στο κορμάκι του μωρού τουςΤρίτη, Ιούλιος 25, 2017 - 14:47

Πάτρα: Το επτά μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα, καψίματα και μώλωπες

Από την
Εύα Παπαδάτου

Φρίκη σε ισόγειο στην Πάτρα, όπου γονείς τέρατα ξυλοκοπούσαν αλύπητα και έσβηναν τσιγάρα πάνω στο κορμάκι ενός βρέφους μόλις επτά μηνών! Σοκαρισμένοι οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 19χρονο πατέρα και στην 27χρονη μητέρα, όταν ειδοποιήθηκαν από τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου είχε μεταφερθεί το άτυχο κοριτσάκι.

Η κόλαση που ζούσε το μωράκι αποκαλύφθηκε όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο από τη μητέρα του. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το μωρό έφερε μώλωπες σε όλο το σώμα του, κατάγματα και καψίματα πιθανότατα από τσιγάρα που σβήστηκαν επάνω του.

«Πρόκειται για ένα γλυκύτατο κοριτσάκι που φέρει κάποιες κακώσεις με κατάγματα στα πόδια, βλέπουμε ότι έχει εγκαύματα στο ποδαράκι του και στη μυτούλα του, αλλά ευτυχώς τα κατάγματα αντιμετωπίζονται. Το μωράκι τις επόμενες δύο εβδομάδες που θα είναι σε καλύτερη κατάσταση θα δοθεί σε κάποιο ίδρυμα και στη συνέχεια για υιοθεσία, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις» ανέφερε σε δηλώσεις της η διοικήτρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων Βασιλική Γεωργιοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια, το βράδυ της Κυριακής η μητέρα του βρέφους έφτασε στο νοσοκομείο φοβισμένη κρατώντας στην αγκαλιά της το αγγελούδι. «Το έφερε η μητέρα του, ενώ ο πατέρας δεν εμφανίστηκε ποτέ. Οπως ισχυρίστηκε, το μωράκι το χτύπησε το μεγαλύτερο αδελφάκι του, ηλικίας 2 ετών, επειδή το ζηλεύει. Εμείς, όμως, που το εξετάσαμε το παιδί, είδαμε ότι έχει στο δερματάκι του καψίματα και πολύ πιθανόν να είναι από τσιγάρο. Ετσι εύλογα αναρωτηθήκαμε πώς είναι δυνατόν ένα άλλο μωράκι 2 ετών να κάψει και να χτυπήσει το αδερφάκι του προκαλώντας του κατάγματα. Πού να βρει τη δύναμη να το κάνει αυτό; Αμέσως καταλάβαμε ότι όλα αυτά είναι δικαιολογίες των γονιών και ευτυχώς δεν τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του παιδιού με τόση κακοποίηση» κατέληξε.

Το κοριτσάκι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών – Καραμανδάνειο, ενώ έχει διαταχθεί από τον εισαγγελέα να γίνει ενδελεχής ιατροδικαστική εξέταση και πραγματογνωμοσύνη. Ο 19χρονος και η 27χρονη συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Β' Αστυνομικού Τμήματος Πατρών και χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

«Οι γονείς του παιδιού κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος ενός παιδιού και συγκεκριμένα του παιδιού τους. Περιμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση, προκειμένου να πιστοποιηθεί αν τελικά οι σωματικές αυτές βλάβες προέρχονται, όπως ισχυρίζεται το ζευγάρι, από το άλλο ανήλικο τέκνο ή αν δεν είναι δυνατό να ευσταθεί ο ισχυρισμός αυτός» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του ζευγαριού Γιάννης Αποστολόπουλος. Οι γονείς πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή την Τετάρτη.

Η είδηση έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία, την ίδια ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούν να συμπληρώσουν το παζλ της ανατριχιαστικής υπόθεσης λαμβάνοντας καταθέσεις από γείτονες του ζευγαριού.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα