Γλίτωσε τα ισόβια για τη δολοφονία της γυναίκας του

ΡΕΠΟΡΤΑΖΓλίτωσε τα ισόβια για τη δολοφονία της γυναίκας τουΤρίτη, Ιούνιος 21, 2016 - 15:14

Το δικαστήριο αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά στον 45χρονο που έπνιξε τη σύζυγό του στην μπανιέρα

Στα «μαλακά» έπεσε ο 45χρονος Θεόδωρος Λυκουργιώτης που έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια τη 48χρονη σύζυγο του Γεωργία Σακαρέλου στην μπανιέρα του σπιτιού τους, στην Αγυιά Αχαΐας, πριν από σχεδόν έναν χρόνο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου αναγνώρισε στον δράστη το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ δέχτηκε ότι βρισκόταν σε βρασμό ψυχής όταν διέπραξε το έγκλημα και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης

20 χρόνων.
Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε ύστερα από σχετική άδεια που δόθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου. Ο κατηγορούμενος ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της απολογίας του: «Ημουν θολωμένος εκείνη την ημέρα. Τη ζήλευα, επειδή εργαζόταν το βράδυ σε καταστήματα. Αυτό δεν μπορούσα να το αντέξω...» ήταν τα λόγια του 45χρονου, που τον βοήθησαν να «σπάσει» τα ισόβια για τη δολοφονία της γυναίκας του.

Ηταν 24 Μαΐου του 2015, όταν ο 45χρονος έβαλε τέλος στη ζωή της συζύγου του με αυτόν τον τραγικό τρόπο. Λίγες ώρες πριν φτάσει στον φόνο, το θύμα, που καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη, του είχε ανακοινώσει ότι ήθελε να χωρίσουν. Μετά το έγκλημα ο 45χρονος άφησε τη γυναίκα στο κρεβάτι και πήγε σε ένα γειτονικό σούπερ μάρκετ για να αγοράσει ξυραφάκια, με σκοπό να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο γιος του ζευγαριού

Τραγική φιγούρα κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης ήταν ο 14χρονος γιος του ζευγαριού, ο οποίος είδε μέσα σε μια στιγμή τον κόσμο του να καταρρέει, με τη μητέρα του να χάνεται για πάντα και τον πατέρα του να οδηγείται στη φυλακή, εξαιτίας της παθολογικής του ζήλιας που τον οδήγησε στο έγκλημα. Την ώρα του εγκλήματος απουσίαζε από το σπίτι. Οταν επέστρεψε, καλούσε τη μητέρα του στο κινητό, αλλά εκείνη δεν απαντούσε. Οι συγγενείς της 48χρονης κάλεσαν κλειδαρά, ο οποίος άνοιξε την πόρτα στο διαμέρισμα της οικογένειας, στην οδό Μειλίχου, και βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα