Για γέλια και για κλάματα

15:23 8/9/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Με τον Βαγγέλη; Μόνο φίλοι» Για γέλια και για κλάματαΠέμπτη, Σεπτέμβριος 8, 2016 - 15:22

Σε απόλυτη παρωδία εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια στα κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης, με την κατάθεση του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη!

Τα μέλη της επιτροπής κατάφεραν, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο, να αυτοδιασυρθούν, αφού αδιαφορώντας για την αποστολή που ανέλαβαν πριν από μερικούς μήνες έναντι του ελληνικού λαού και του δημόσιου συμφέροντος επιδόθηκαν σε

ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, παραπλάνησης και δημοσίων σχέσεων.
Παρακολουθώντας κανείς τη συνεδρίαση (μεταδιδόταν από το Κανάλι της Βουλής), αυτό που έβλεπε δεν ήταν παρά μια εικονική πραγματικότητα. Επί ώρες οι βουλευτές όλων των πτερύγων εξέταζαν τον κ. Κουρτάκη -και εκείνος φυσικά, συμμετέχοντας στην παρωδία, απαντούσε- σαν να έγινε και παραμένει εκδότης στηριζόμενος στις δικές του οικονομικές δυνάμεις. Αυτοδημιούργητος και αυτόφωτος, δίχως να έχει την ανάγκη και την αρωγή κανενός...

Ουδείς από τους βουλευτές - εξεταστές, ζώντας μάλλον σε άλλη χώρα, είχε ακούσει τίποτε για τις σχέσεις και τις εξαρτήσεις του από τον Β. Μαρινάκη. Και σε μια ερώτηση που έγινε για την τιμή των όπλων δόθηκε η αστεία απάντηση ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού «είναι φίλος μου», οπότε λύθηκαν όλες οι απορίες!

Μένος

Ενδεχομένως να τους έπεισε και ο κ. Κουρτάκης (ο οποίος δεν έκρυβε ανά διαστήματα το μένος του για τον εκδότη της «δημοκρατίας» Ι. Φιλιππάκη, προφανώς γιατί οι εφημερίδες του ομίλου του δημοσιεύουν τις ειδήσεις για τις κακουργηματικές διώξεις κατά Μαρινάκη), όταν με το σοβαροφανές ύφος του πάσχιζε να πείσει ότι έγινε από δημοσιογράφος επιχειρηματίας με τη δική του αξία και ότι έστησε μια εκδοτική επιχείρηση μόνο με την προσωπική περιουσία του!

Θα μπορούσε και να ενσαρκώνει το σύγχρονο «ελληνικό όνειρο» ο κ. Κουρτάκης έτσι όπως τα είπε και έτσι όπως τον άφησαν να τα λέει οι βουλευτές, που έμοιαζαν περισσότερο να θέλουν να μην τον φέρουν σε δύσκολη θέση, ξεχνώντας ότι καθήκον της επιτροπής τους είναι να θέσει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων για όλες τις περιπτώσεις δανείων σε κόμματα και media...

Δεν έλειψαν μάλιστα και οι στιγμές ιδιαίτερου πολιτικού κάλλους. Οι πιο χαρακτηριστικές σημειώθηκαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σαντορινιός άρχισε να στρογγυλεύει προγενέστερες σκληρές διαπιστώσεις του για περίεργους δανεισμούς προς τα μέσα του κ. Κουρτάκη, ο Δημήτρης Σταμάτης της Ν.Δ. και ο Α. Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ ήταν από μειλίχιοι έως δουλοπρεπείς μαζί του, ο εριστικός με άλλους μάρτυρες Ν. Νικολόπουλος ανεπιτυχώς παρίστανε τον άτεγκτο και σκληρό πολιτικό άνδρα και η Αννέτα Καββαδία αναλώθηκε σε μια παλαιότερη δικαστική διαμάχη του με τον κ. Δραγασάκη (στην οποία ο κ. Κουρτάκης καταδικάστηκε) για να τον... αποχρεώσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σαμαράς και το 1.039.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ

«Πριν αλέκτορα φωνήσαι» ο κ. Κουρτάκης έσπευσε να εκτοξεύσει ρουκέτα κατά του Αντώνη Σαμαρά (για θέμα που ουδόλως ενδιέφερε την Επιτροπή), κατηγορώντας τον για «παρεμβάσεις», λησμονώντας όμως ότι επί πρωθυπουργίας του έλαβε πακτωλό διαφημίσεων (1.039.000 ευρώ μόνο από το ΚΕΕΛΠΝΟ) στα έντυπα μικρής κυκλοφορίας που εκδίδει.

«Αποκάλυψε» λοιπόν ο εκδότης των «Παραπολιτικών» ότι o πρώην πρωθυπουργός (τον οποίον η εφημερίδα του αποθέωνε) του ζήτησε να «εξαφανίσει» από το site του το ηχητικό στο οποίο φέρεται ο ίδιος να δίνει εντολή στον «παναθηναϊκάκια» δικαστή (εννοεί τον Ισίδωρο Ντογιάκο) για προφυλακίσεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

«Μου τηλεφώνησε ο κ. Σαμαράς και μου ζήτησε να κατέβει το ηχητικό που είχαμε αναρτήσει» είπε απαντώντας στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος ζήτησε να κληθεί ο κ. Σαμαράς στην Εξεταστική.

«Με τον Βαγγέλη; Μόνο φίλοι»

Τι κι αν βοά ο τόπος για το γεγονός ότι ο Γ. Κουρτάκης είναι ο «άνθρωπος» του Βαγγέλη Μαρινάκη στα media, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι «μόνο φίλοι»! Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή ο εκδότης των «Παραπολιτικών» ισχυρίστηκε ότι ο κ. Μαρινάκης δεν έχει καμία σχέση με το μετοχικό κεφάλαιο και τη μετοχική σύνθεση των εταιριών του. Μάλιστα, το αστείο είναι ότι, όταν ρωτήθηκε γιατί βρέθηκε με τον εφοπλιστή στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών, ανέφερε ότι κλείστηκε στο κτίριο για 66 ώρες «ως προσωπικός του φίλος». Κατά τα άλλα δήλωσε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στο νέο τηλεοπτικό εγχείρημα του κ. Μαρινάκη!

Το σκάνδαλο των σκανδάλων για την αγορά ραδιοφώνου

Συγκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου που αφορά τον τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτήθηκε η αγορά ραδιοφωνικού σταθμού από τον Γιάννη Κουρτάκη επιχειρήθηκε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής!

Μολονότι είχε σκάσει βόμβα μεγατόνων από τις σχετικές αποκαλύψεις στην ίδια επιτροπή, στα τέλη Ιουνίου, αυτή τη φορά φάνηκε να επιχειρείται «ομερτά» και να επιδιώκεται να «θαφτεί» το θέμα. Ακόμη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, που είχε κάνει καταγγελίες, χθες χαμήλωσε θεαματικά τους τόνους, ποιούμενος την νήσσαν και έχοντας χάσει το πάθος του ως προς την αναζήτηση της αλήθειας και τον σεβασμό των χρημάτων του ελληνικού λαού για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών...

Το 2014, η Εθνική Τράπεζα, επί διοίκησης Τουρκολιά (όπως αρχικά είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «δημοκρατία»), είχε δανείσει με 800.000 ευρώ εφάπαξ την εταιρία του κ. Kουρτάκη για να αγοράσει τον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM. Σε πρώτη φάση προσφέρθηκε ως ενέχυρο ποσό 1.266.000 δολαρίων από μια offshore, η οποία «φαίνεται ότι είναι ιδιοκτησίας κάποιου κ. Μαρινάκη», όπως είχε αποκαλύψει ο κ. Σαντορινιός (την προηγούμενη φορά, όμως).

Εγγύηση

Το σκάνδαλο είχε και δεύτερο στάδιο, καθώς, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, η τράπεζα αποδέσμευσε την εγγύηση αυτή και δέχτηκε ως εγγύηση μελλοντικές διαφημιστικές δαπάνες που η ίδια θα έκανε στα μέσα του κ. Κουρτάκη.

Αυτό το πρωτοφανές στα χρονικά δάνειο που χορήγησε η Εθνική Τράπεζα σε όμιλο media -με αρνητικά ίδια κεφάλαια, συσσωρευμένες ζημιές και οφειλές-, το οποίο ανέλαβε να αποπληρώνει η ίδια μέσω διαφημιστικών καταχωρίσεων, προκάλεσε σάλο και πολλά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα μέχρι σήμερα.

Παρ' όλα αυτά, στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής κανείς δεν είχε ακούσει και δεν είχε διαβάσει τίποτα! «Αμνησία» είχε πάθει και ο κ. Σαντορινιός, που... ξέχασε να ρωτήσει για την offshore του κ. Μαρινάκη, και όλοι αρκέστηκαν στη διαβεβαίωση του κ. Κουρτάκη ότι οι εγγυήσεις που προσέφερε ο ίδιος ήταν όλες μια χαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα