Για 81.000 ευρώ δάνειο πλήρωσε 350.000 σε τοκογλύφους

ΡΕΠΟΡΤΑΖΓια 81.000 ευρώ δάνειο πλήρωσε 350.000 σε τοκογλύφουςΔευτέρα, Νοέμβριος 30, 2015 - 14:29

Στην παγίδα επιτήδειων τοκογλύφων (ανάμεσα στους οποίους και μία δικηγόρος!) έπεσε μια 50χρονη ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Θεσσαλονίκη, που φέρεται ότι κατέβαλε στους «δυνάστες» της πάνω από 350.000 ευρώ σε μια εξαετία! Η ανάγκη έσπρωξε την επιχειρηματία στην πόρτα των τοκογλύφων, από τους οποίους δανείστηκε τμηματικά το ποσό των 81.000 ευρώ.

Η απελπισία, όμως, από την οικονομική αφαίμαξη

που υπέστη στη συνέχεια, αλλά και από τις απειλές που δεχόταν, την οδήγησαν στο να αποκαλύψει την περιπέτειά της στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, που σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τεσσάρων προσώπων. Πρόκειται για έναν 34χρονο και την 33χρονη σύζυγό του, την 51χρονη δικηγόρο τους κι έναν φίλο τους, ηλικίας 36 ετών, οι οποίοι βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της εκβίασης κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, καθώς και της τοκογλυφίας.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του βενζινάδικου, κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2009 - Ιουλίου 2015 δανείστηκε τμηματικά από το ανδρόγυνο 71.000 ευρώ και από τον φίλο τους άλλα 10.000 ευρώ, δίνοντάς τους ταυτόχρονα αντίστοιχες επιταγές.

Απειλές

Για τα επίμαχα «δάνεια», όμως, όπως η ίδια κατήγγειλε, έχει μέχρι στιγμής καταβάλει στους δύο πρώτους 269.350 ευρώ (που αντιστοιχούν σε τόκους!) και 5.000 ευρώ (αρχικό κεφάλαιο), ενώ στον τρίτο το χρηματικό ποσό των 81.500 ευρώ για τόκους, χωρίς ακόμα να τους έχει... εξοφλήσει!

Σύμφωνα με την επιχειρηματία, κάθε φορά που αδυνατούσε να ανταποκριθεί στην καταβολή των τόκων, οι δύο άνδρες απειλούσαν ακόμα και τη ζωή της ίδιας όσο και μελών της οικογένειάς της. Οπως επισημαίνει, μάλιστα, εκτός από τις διαδοχικές καταβολές χρημάτων στους εκβιαστές της, το σατανικό ανδρόγυνο επισκεπτόταν συνεχώς το πρατήριο βενζίνης που διατηρεί, εφοδιάζοντας τα αυτοκίνητά του με καύσιμα, χωρίς φυσικά να πληρώνει!
Στο «κόλπο» κατηγορείται ότι ήταν και η δικηγόρος του ζευγαριού, που απειλούσε να σφραγίσει τις επιταγές της παθούσας, ενώ μεσολαβούσε και για τις επίμαχες πληρωμές. Η ίδια και ο 34χρονος συνελήφθησαν έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση των Αρχών, την ώρα που παραλάμβαναν από τη γυναίκα άλλες 5.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα