Γαλαζοαίματη έκκληση από Τατιάνα - Νικόλαο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΓαλαζοαίματη έκκληση από Τατιάνα - ΝικόλαοΠέμπτη, Μάιος 22, 2014 - 16:53

H περιπέτεια του αδικοχαμένου φίλου τους Κωνσταντίνου, λόγω έλλειψης αίματος, ήταν η αφορμή για την Τατιάνα Μπλάτνικ και τον Νικόλαο, ώστε να πάρουν μια πολύ σημαντική απόφαση. Χθες το πρωί, ανήμερα της ονομαστικής εορτής του καλού φίλου και συνεργάτη τους, που έφυγε από τη ζωή πρόωρα κι έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία (κατά τη διάρκεια της οποίας χρειάστηκαν μεγάλες ποσότητες αίματος που δεν υπήρχαν διαθέσιμες), οργάνωσαν στη μνήμη του και σε συνεργασία

με το Γενικό Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών ημέρα αιμοδοσίας, η οποία φιλοξενήθηκε στο κτίριο της International Life.

Προσφορά

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Νικόλαου και της Τατιάνας, οι οποίοι είχαν αρχικά προσφερθεί να αγοράσουν ένα ασθενοφόρο για τις ανάγκες του νοσοκομείου. Τελικά, κατόπιν συζητήσεων με το προσωπικό και τη διοίκηση, τους προτάθηκε να κάνουν μια διαφορετικού τύπου προσφορά, σε αίμα, προκειμένου να καλυφθούν οι πολύ μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

Η πρόσκληση σε όλους εκείνους που θα ήθελαν να προσφέρουν ζωή, «σπαταλώντας» απλώς δέκα λεπτά από τον χρόνο τους, είχε αναρτηθεί στο επίσημο site της τέως βασιλικής οικογένειας και μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το τόσο σημαντικό κάλεσμα. Ετσι, από τις 9.00 το πρωί, απλός κόσμος άρχισε να προσέρχεται στο κτίριο της ασφαλιστικής εταιρίας, όπου προσωπικό του Λαϊκού Νοσοκομείου είχε αναλάβει να κάνει τις αιμοληψίες. Βέβαια, από την τόσο ξεχωριστή αποστολή δεν θα μπορούσε να λείπει και η ίδια η Τατιάνα, η οποία έδωσε το «παρών» στο ιατρείο της εταιρίας, το οποίο διαμορφώθηκε ειδικά για την ημέρα της αιμοδοσίας. Από την πλευρά του, το ζευγάρι ευχαρίστησε τους αιμοδότες που προσήλθαν στο κάλεσμα, την εταιρία που φιλοξένησε στους χώρους της την προσπάθεια του Λαϊκού Νοσοκομείου, καθώς και το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου που βοήθησε στην αιμοδοσία.

Να πούμε πως η Τατιάνα Μπλάτνικ μοιράζεται τις ίδιες φιλανθρωπικές ανησυχίες με τη μητέρα της, Marie Blanche, κι έχει αφιερωθεί στην προστασία των ζώων, ενώ βρίσκεται στο πλευρό της αμερικανικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών «Vital Voices», στην οποία είχε ασχοληθεί και η πρώην εργοδότριά της, η σχεδιάστρια Diane Fon Fistenberg. Από τότε που το λαμπερό ζευγάρι ήρθε στην Ελλάδα για να κατοικήσει μόνιμα, φρόντισε να κρατήσει διακριτικό και χαμηλό προφίλ, αλλά πάντα στο μυαλό του Νικόλαου και της Τατιάνας υπήρχε η σκέψη να αναλάβουν πρωτοβουλίες για καλό σκοπό και τώρα που τους δόθηκε η ευκαιρία και η αφορμή, το έκαναν πράξη.

Τεριάννα Παππά

Keywords
Τυχαία Θέματα