Φρίκη στη Γαλλία: Τζιχαντιστής έσφαξε αστυνομικό και τη σύντροφό του και πόσταρε βίντεο εκτοξεύοντας απειλές

ΚΟΣΜΟΣΦρίκη στη Γαλλία: Τζιχαντιστής έσφαξε αστυνομικό και τη σύντροφό του και πόσταρε βίντεο εκτοξεύοντας απειλέςΤετάρτη, Ιούνιος 15, 2016 - 16:53

O τρόμος επέστρεψε στο Παρίσι και μάλιστα σχεδόν σε απευθείας μετάδοση μέσω facebook. Ο Λαροσί Αμπάλα, ο οποίος σκότωσε με μαχαίρι έναν 42χρονο αξιωματικό της αστυνομίας και τη σύντροφό του στο σπίτι τους, μπροστά στα μάτια του 3χρονου παιδιού τους, φέρεται ότι μετέδιδε μέσω του σάιτ

κοινωνικής δικτύωσης την επίθεση που πραγματοποίησε στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους, ενώ εξαπέλυε και νέες ανατριχιαστικές απειλές.

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Τόμσον, δημοσιογράφο του RFI, ο 25χρονος Αμπάλα, ο οποίος έχει φάκελο στη Γαλλία για διασύνδεση με τζιχαντιστικές οργανώσεις, πολύ ήρεμος και χαμογελαστός, ανάρτησε, μερικά λεπτά μετά τους φόνους, ένα βίντεο απευθείας στο facebook, στο οποίο μοιάζει να διαβάζει ένα μήνυμα που είχε γραφτεί νωρίτερα. Σε λογαριασμό στον οποίο έχει ανοίξει με το ψευδώνυμο Μοχάμεντ Aλι, ο τζιχαντιστής άρχισε την εγγραφή του δηλώνοντας πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι (τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους) και μετά απευθύνεται στους μουσουλμάνους, λέγοντάς τους ότι η Τζιχάντ είναι υποχρεωτική επειδή είναι αμυντική.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο στο εσωτερικό του σπιτιού των θυμάτων του, ενώ το παιδί τους βρίσκεται ακόμη εκεί. Ο Λαροσί Αμπάλα καλεί τον κόσμο να επιτεθεί στους αστυνομικούς, στους δημοσιογράφους, στα δημόσια πρόσωπα, στους δεσμοφύλακες, στις φυλακές και στους ράπερ, συνεχίζει ο δημοσιογράφος, διευκρινίζοντας ότι ο Αμπάλα αναφέρει μια δεκαριά δημόσια πρόσωπα.

Νεκροταφείο το Euro

Απείλησε δε ότι το Euro θα μετατραπεί σε νεκροταφείο, ανάρτησε και τις φωτογραφίες των θυμάτων του, ενώ κάποια στιγμή δείχνοντας το παιδί είπε ότι δεν ήξερε τι να κάνει με αυτό. Σύμφωνα με τον Γάλλο γενικό εισαγγελέα, σε έρευνα στο σπίτι του τρομοκράτη που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών βρέθηκε μια λίστα με στόχους που περιείχε έξι ονόματα. Επίσης ανακοινώθηκε η σύλληψη τριών προσώπων που φέρεται ότι έχουν σχέσεις με τον Αμπάλα.

Ο φόβος νέου κύματος τρομοκρατικών χτυπημάτων πλανάται, στο μεταξύ, και στο Βέλγιο, όπου οι Αρχές, σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα «Het Laatste Nieuws», έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας σε δημόσιους χώρους κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φρίκη, Γαλλία, Τζιχαντιστής,friki, gallia, tzichantistis