«Φοβικός και σεξουαλικά καταπιεσμένος ο Χίτσκοκ»

ΚΟΣΜΟΣ«Φοβικός και σεξουαλικά καταπιεσμένος ο Χίτσκοκ»Δευτέρα, Ιούλιος 18, 2016 - 17:13

Στο νέο βιβλίο του ο Πίτερ Ακρόιντ περιγράφει τον διάσημο σκηνοθέτη ως έναν άνθρωπο με μεγάλο κόμπλεξ για τα κιλά του και ενοχικά σύνδρομα

Υπήρξε από τους πλέον διακεκριμένους σκηνοθέτες του 20ού αιώνα και έγινε διάσημος μέσα από τις ταινίες τρόμου που δημιούργησε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Πίσω από τη μάσκα του μετρ του σασπένς, όμως, ο Αλφρεντ Χίτσκοκ ήταν ένας εξαιρετικά φοβισμένος άνθρωπος, με κόμπλεξ για τα παραπανίσια κιλά του και καταπιεσμένη σεξουαλικότητα, εξαιτίας της καθολικής ανατροφής του, που του είχε εμφυσήσει αισθήματα ενοχής για το σώμα του. Ετσι τον περιγράφει ο συγγραφέας Πίτερ Ακρόιντ στις σελίδες του νέου βιβλίου του με τίτλο «Alfred Hitchcock».

Ως μικρό παιδί, ο Αλφι ή Φρεντ, όπως τον αποκαλούσαν, φοβόταν να βγει από το δωμάτιό του, όπου σχεδίαζε μεγάλα, φανταστικά ταξίδια σε όλη την Ευρώπη. «Με τρομοκρατούσαν η αστυνομία, η σωματική τιμωρία, πολλά πράγματα» είχε δηλώσει κάποτε ο ίδιος. Μέσα από αυτούς τους φόβους, ωστόσο, του γεννήθηκε μια εμμονή με την τιμωρία, την ενοχή και το σεξ, που υπήρχαν σε όλες τις ταινίες του.

Οντας μάλιστα σεξουαλικά καταπιεσμένος, απέκτησε εμμονή με όλες τις πρωταγωνίστριές του και προσπαθούσε να πάρει τον έλεγχο κάθε πλευράς της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής τους, ψιθυρίζοντας στο αυτί τους πρόστυχα αστεία και ιστορίες πριν από το γύρισμα.

«Πολλές και παράξενες φαντασιώσεις»

«Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις της ενήλικης ζωής του, πολλές και παράξενες. Κρίνοντας από τις ταινίες του, απολάμβανε ιστορίες βιασμών και δολοφονιών γυναικών» γράφει χαρακτηριστικά ο Ακρόιντ στη βιογραφία του Χίτσκοκ, που θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου.

Ιδιαίτερο πάθος είχε με την Γκρέις Κέλι, και μάλιστα πίστευε ότι την έσωσε από την ταμπέλα της «ψυχρής» γυναίκας. «Είναι ηφαίστειο καλυμμένο με χιόνι» έλεγε και αντάλλασσε μαζί της πρόστυχα ανέκδοτα. Αν και δεν την κυνήγησε ποτέ σεξουαλικά, του άρεσε ο έλεγχος που ασκούσε πάνω της. Αντιθέτως, λέγεται πως είχε ζητήσει από την Τίπι Χέντρεν να τον «αγγίξει», με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καβγάς ανάμεσά τους, στον οποίο εκείνη τον αποκάλεσε «χοντρό γουρούνι». Τότε εκείνος ορκίστηκε να της διαλύσει την καριέρα, καθώς η αναφορά στο βάρος του ήταν κάτι που δεν μπορούσε να ανεχτεί.

Ο ίδιος, άλλωστε, περιέγραφε εαυτόν «άγαμο», καθώς είχε κάνει σεξ μόνο μία φορά με τη σύζυγό του Αλμα Ρέβιλ, ενώ έλεγε πως, αν δεν την είχε γνωρίσει, μπορεί και να είχε γίνει ομοφυλόφιλος. Υπάρχει μάλιστα φωτογραφία του, στην οποία είναι ντυμένος με γυναικεία ρούχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα