«Φλούδες» ομορφιάς

SHOWBIZωραίο στιλ«Φλούδες» ομορφιάςΠέμπτη, Αύγουστος 25, 2016 - 18:47

Προτού πετάξει κανείς στα σκουπίδια απομεινάρια από τροφές, καλό θα ήταν να το σκέφτεται δύο φορές, επισημαίνουν οι ειδικοί. Ο λόγος; Μπορεί να έχει στα χέρια του μερικά από τα πιο «θαυματουργά» φυσικά προϊόντα ομορφιάς, τα οποία δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα πανάκριβα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Οι φλούδες της μπανάνας, για παράδειγμα, μπορεί να αποδειχθούν πολύ αποτελεσματικές για τη λεύκανση των δοντιών, διότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και κάλιο. Οι ειδικοί συμβουλεύουν

να τρίβονται τα δόντια με το εσωτερικό της φλούδας καθημερινά για δύο λεπτά.

Η γνωστή blogger Habiba, που ειδικεύεται σε θέματα ομορφιάς, από την άλλη, είναι πεπεισμένη ότι η φλούδα της μπανάνας βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής. Συμβουλεύει να κόβεται η φλούδα σε μικρά κομμάτια, με το λευκό μέρος των οποίων πρέπει να τρίβεται το σημείο όπου υπάρχει η ακμή. Στη συνέχεια τα κομμάτια αφήνονται για δύο ώρες πάνω στο πρόσωπο, μετά το πέρας των οποίων χρησιμοποιούνται για να τριφτεί εκ νέου το σημείο. Η Habiba συμβουλεύει να αφήνονται τα υπολείμματα στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σακούλες κάτω από τα μάτια

Τα απομεινάρια από τον χρησιμοποιημένο καφέ θα μπορούσαν να αποδειχθούν αποτελεσματικά για να καταπολεμηθούν οι σακούλες κάτω από τα μάτια, επισημαίνουν οι ειδικοί. Συμβουλεύουν, αφού γίνει ο καφές, τα απομεινάρια να τοποθετούνται πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να κρυώσουν και να στεγνώσουν.

Αργότερα να αναμειγνύονται με λίγες σταγόνες νερό για να πάρουν τη μορφή αλοιφής, η οποία τοποθετείται κάτω από τα μάτια για 15 λεπτά. Αν αναμειχθούν με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για scrub προσώπου. Κάποιοι δε χρησιμοποιούν τα απομεινάρια του καφέ για την καθαριότητα των μαλλιών.

Τα στυμμένα λεμόνια μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την καθαριότητα των χεριών, αλλά και για την περιποίηση του προσώπου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν κανείς τρίψει τα χέρια του με τη φλούδα του λεμονιού και, αφού περιμένει λίγα λεπτά, τα ξεπλύνει με νερό, το αποτέλεσμα θα είναι αντίστοιχο με τη χρήση του σαπουνιού. Για την τόνωση του προσώπου μπορεί να τρίψει απαλά σε αυτό το στυμμένο λεμόνι και να το αφήσει εκεί για 10-15 λεπτά, προτού το πλύνει με νερό.

Αντί να ξεφορτωθεί κανείς τις παραγινωμένες ντομάτες, συμβουλεύουν οι ειδικοί, θα μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει για την αντιμετώπιση του εγκαύματος από την ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό διότι οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, την ουσία που τους δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Τρίβοντας τις παραγινωμένες ντομάτες στο σημείο του εγκαύματος μειώνεται η φλεγμονή, διότι το λυκοπένιο εξουδετερώνει τις βλαβερές ουσίες που παράγονται στο δέρμα.

Τέλος, τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού μπορεί να δώσουν λύση για τους τοπικούς ερεθισμούς του δέρματος, αλλά και για τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Τόσο το μαύρο όσο και το πράσινο τσάι είναι πλούσια στις τανίνες, ουσίες οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι έχουν σε κάποιον βαθμό αντιφλεγμονώδη δράση. Τοποθετώντας τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού, αφού κρυώσουν, κάτω από τα μάτια ή στην περιοχή που έχει ερεθιστεί θα μειώσουν το πρήξιμο ή την ερυθρότητα του δέρματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα