Φάτε μάτια ψάρια...

ΡΕΠΟΡΤΑΖΦάτε μάτια ψάρια...Παρασκευή, Ιούλιος 14, 2017 - 10:36

Τίποτα στα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της Αθήνας δεν θυμίζει ότι έχει αρχίσει από τη Δευτέρα η περίοδος των θερινών εκπτώσεων. Στους πιο εμπορικούς δρόμους του κέντρου, όπως η Ερμού και η Μητροπόλεως, με τα δεκάδες καταστήματα που πουλούν όλα τα είδη, η κίνηση είναι υποτονική και ο κόσμος περιορίζεται στο να κοιτά τις βιτρίνες παρά να κάνει τις αγορές του.

Παρότι οι εκπτώσεις

μόλις άρχισαν και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου, οι προσφορές στα καταστήματα φτάνουν σε αρκετές περιπτώσεις το 50%, ενώ αρκετοί καταστηματάρχες ανεβάζουν το ποσοστό ακόμη και έως το 70% ή και το 80%.

«Αν και οι τιμές είναι πάρα πολύ προσιτές, ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται. Εμείς, για παράδειγμα, πουλάμε επώνυμο μπλουζάκι στα 12 ευρώ. Πόσο πιο χαμηλά να πάει η τιμή;» σχολιάζει ο κ. Γιώργος, ιδιοκτήτης καταστήματος με επώνυμα ανδρικά και γυναικεία ρούχα στην οδό Ερμού. Ο καταστηματάρχης υποστηρίζει ότι ο τζίρος είναι μειωμένος επειδή «ο κόσμος προφανώς δεν έχει χρήματα» και δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει καινούργια ρούχα, ακόμα και αν τα χρειάζεται.

Χρήματα

Στο μαγαζί με ρούχα της κυρίας Τούλας, που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο από το 1974, οι εκπτώσεις φτάνουν το 50%. Ωστόσο, οι πελάτες περνούν απέξω χωρίς να κάνουν την απαραίτητη στάση.

«Δεν κινείται τίποτα, ο κόσμος δεν έχει χρήματα στην τσέπη του» δηλώνει η ίδια και φέρνει ως παράδειγμα τον εαυτό της, λέγοντας ότι έχει περιορίσει τα έξοδά της και δεν αγοράζει ακριβά είδη όπως στο παρελθόν.

«Ο μειωμένος τζίρος δεν ωφελεί τις επιχειρήσεις. Κι εγώ διατηρώ ακόμα το κατάστημά μου επειδή μου ανήκει το οίκημα...» προσθέτει η κυρία Τούλα.

Στην οδό Μητροπόλεως στο Μοναστηράκι, που σφύζει από ζωή, ειδικά το καλοκαίρι λόγω της αυξημένης προσέλευσης των τουριστών, η εμπορική κίνηση δεν είναι αυξημένη. Ο Χρήστος, υπάλληλος σε κατάστημα με ρούχα και παπούτσια, ελπίζει ότι η κατάσταση θα αντιστραφεί το επόμενο χρονικό διάστημα, έως το τέλος των εκπτώσεων.

«Ο κόσμος όχι μόνο δεν έχει χρήματα, αλλά ούτε και διάθεση να ψωνίσει με όλα αυτά που συμβαίνουν...» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα