Εξιχνιάστηκε έγκλημα στον Βόλο 18 χρόνια μετά μέσω της τεχνολογίας

12:25 6/7/2020 - Πηγή: Espresso

Επί 18 ολόκληρα χρόνια κυκλοφορούσε ελεύθερος ο δράστης του στυγερού εγκλήματος που είχε συγκλονίσει το Διμήνι το Πάσχα του 2002, με θύμα την 71χρονη Χρυσούλα Σπαθούλα, η οποία εντοπίστηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος κοντά στην είσοδο του σπιτιού της, με μώλωπες και εκδορές από σουγιά!

Τελικά, οι Αρχές κατάφεραν με τεχνικές… CSI να τον ταυτοποιήσουν και του πέρασαν χειροπέδες την περασμένη Παρασκευή.

Οι

αστυνομικές Αρχές έφτασαν στη σύλληψη του 43χρονου σήμερα Αλβανού χάρη στην ψηφιοποίηση του εγκληματολογικού αρχείου της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, που πραγματοποιείται μεθοδικά το τελευταίο διάστημα. Το πρωτοφανούς αγριότητας έγκλημα, που είχε σοκάρει τη Μαγνησία, τελέστηκε στις 30 Απριλίου 2002. Η άτυχη 71χρονη είχε βρεθεί από γειτόνισσές της νεκρή μέσα στη μονοκατοικία της στο Διμήνι του Βόλου, με τραύματα στα πλευρά και το κεφάλι, μώλωπες στον λαιμό και εκδορές από σουγιά στο σώμα. Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η ίδια διέδιδε ότι είχε στο σπίτι της χρήματα και αρχαιότητες, οπότε ως πιθανότερο κίνητρο για τη δολοφονία της φέρεται η ληστεία.

Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που είχαν ερευνήσει στη συνέχεια τον τόπο του εγκλήματος είχαν συλλέξει από το πόμολο της πόρτας της κρεβατοκάμαρας της 71χρονης ένα μέρος αποτυπώματος της παλάμης του δράστη.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα larissapress.gr, από το εν λόγω στοιχείο δεν είχε καταστεί δυνατή η εξιχνίαση του εγκλήματος. Ώσπου οι αστυνομικές Αρχές της Μαγνησίας κατάφεραν με τη χρήση της τεχνολογίας να ταυτίσουν το αποτύπωμα με αυτό του 43χρονου Αλβανού και να τον συλλάβουν την περασμένη Παρασκευή.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και κατόπιν στον ανακριτή, από τον οποίον έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα. Εντύπωση προκαλεί ότι ο φερόμενος ως δράστης του ειδεχθούς εγκλήματος όλα αυτά τα χρόνια δεν έφυγε από τον Βόλο, αλλά φέρεται να κυκλοφορούσε ανενόχλητος στην περιοχή! Η σύλληψη του 43χρονου έγινε πρώτο θέμα συζήτησης σε ολόκληρο το Διμήνι, ενώ ξύπνησε φρικιαστικές μνήμες στην οικογένεια της άτυχης ηλικιωμένης:

«Χαιρόμαστε πραγματικά που βρέθηκε ο δράστης. Πρέπει επιτέλους να δικαιωθεί η μνήμη της θείας μου…» τόνισε στον «Ταχυδρόμο» η ανιψιά του θύματος, ενώ ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Αστέριος Μαντζιώκας σε δηλώσεις του ανέφερε:«Καμία υπόθεση δεν κλείνει για την Ελληνική Αστυνομία, όσος καιρός κι αν περάσει, αν δεν εξιχνιαστεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα