Εξι κρατούμενοι έστειλαν στεφάνι στην κηδεία του αρχιφύλακα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕξι κρατούμενοι έστειλαν στεφάνι στην κηδεία του αρχιφύλακαΠέμπτη, Φεβρουάριος 26, 2015 - 16:45

Παρουσία της οικογένειάς του, συγγενών, φίλων, συναδέλφων αλλά και ανθρώπων που δεν τον γνώριζαν προσωπικά τελέστηκε χθες στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας στη Λαμία η κηδεία του αρχιφύλακα Σεραφείμ

Καλλιμάνη. Νωρίτερα, έξι κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού είχαν ζητήσει το τηλέφωνο του γραφείου τελετών για να στείλουν στεφάνι στην κηδεία. Μάλιστα πρότειναν να μη γίνουν τα καθιερωμένα επισκεπτήρια της Τετάρτης προκειμένου να παραστούν στην τελετή όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι του δολοφονημένου πατέρα δύο παιδιών.

Επικήδειους εκφώνησαν ο κουμπάρος του θύματος και αρχιφύλακας της ψυχιατρικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός, ο γαμπρός του 47χρονου απόστρατος στρατηγός Θεόφιλος Φάκος και ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος που έψαλε τη νεκρώσιμη ακολουθία: «Με οδύνη για τον πρόωρο θάνατό του και με αποτροπιασμό διά τον τρόπο της ανάνδρου και ειδεχθούς δολοφονίας, είμαστε εδώ τώρα με στοργή ψυχής, συμπαριστάμεθα στους οικείους και προσευχόμεθα ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του».

Στο μεταξύ, η ιατροδικαστής Λαμίας επιβεβαιώνει ότι ο αδικοχαμένος αρχιφύλακας πυροβολήθηκε από απόσταση περίπου τριών μέτρων με το καλάσνικοφ, ενώ οι χαριστικές βολές από το πιστόλι των 9 χιλιοστών εβλήθησαν από περίπου μισό μέτρο: «Τουλάχιστον δέκα βολίδες με φορά από πάνω προς τα κάτω έχουν πλήξει το θύμα με πύλη εισόδου στην πλάτη, χωρίς να εντοπιστεί πύλη εξόδου» αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση.

Τρεις ημέρες πριν από τη δολοφονία κάτοικος της περιοχής τηλεφώνησε στις τοπικές αστυνομικές Αρχές και ενημέρωσε για ένα σκουρόχρωμο Passat στο οποίο φοβόταν ότι επέβαιναν διαρρήκτες. Το αυτοκίνητο των δολοφόνων δεν εντοπίστηκε από τις κάμερες των διοδίων και οι αστυνομικοί πιστεύουν πως το εγκατέλειψαν σε κρυφή «καβάντζα» και διέφυγαν με άλλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα