Εβαψε τα ζωάκια (τους) για να μην τα βαριούνται

ΚΟΣΜΟΣΕβαψε τα ζωάκια (τους) για να μην τα βαριούνταιΤρίτη, Σεπτέμβριος 23, 2014 - 13:41

Μπορεί οι Απόκριες ν' αργούν ακόμα, αλλά μια Ρωσίδα έβαλε τα δυνατά της για να μεταμορφώσει κατοικίδια με σαφώς αποκριάτικη διάθεση. «Εδειχναν πολύ βαρετά πριν» δήλωσε η νεαρή Ντάρια Γκοτζ πριν παρουσιάσει έναν... καταπράσινο δράκο και έναν τετράποδο μπάμπουρα!

Η ιδιοκτήτρια ενός ινστιτούτου καλλωπισμού για pets στο κέντρο της Εκατερίνεμπουργκ αποφάσισε να δώσει νέα «ταυτότητα» σε έναν σκύλο και μία γάτα που οι πελάτες της έφεραν για

ανανέωση του λουκ τους. Κανείς δεν γνωρίζει αν είχαν τέτοια ριζική μεταμόρφωση στο μυαλό τους, όμως το σίγουρο είναι ότι έφυγαν άκρως ικανοποιημένοι, κρίνοντας κανείς τουλάχιστον από τις δηλώσεις της ιδιοκτήτριας της σκυλίτσας Μπέτι, η οποία αποχώρησε ως μπάμπουρας!

«Ηταν πολύ βαρετή η εμφάνισή της, οπότε αποφασίσαμε να της χαρίσουμε μία πιο ζωντανή, καλοκαιρινή και αξιολάτρευτη όψη βάφοντας το τρίχωμά της, έτσι ώστε να μοιάζει με γιγάντια μέλισσα» δήλωσε η «αφεντικίνα» της Μπέτι, Εκατερίνα Αϊντιμίροβα.

Φυσικές

Η ιδιοκτήτρια του ινστιτούτου έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι οι βαφές που χρησιμοποιούνται γι' αυτόν τον σκοπό είναι pet-friendly (φιλικές προς τα ζώα). «Είναι κορεατικής προέλευσης, φτιαγμένες από φυσικά εκχυλίσματα βοτάνων που ενισχύουν την υγεία του τριχώματος των ζώων» τόνισε η Γκοτζ εξηγώντας ότι το χρώμα της βαφής διατηρείται ζωηρό αρκετούς μήνες πριν αρχίσει να ξεθωριάζει.

Παρ' όλα αυτά οι προασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων αντέδρασαν έντονα τονίζοντας ότι τα ζώα δεν θα πρέπει να βάφονται για κοσμητικούς λόγους: «Τα ζώα μπορεί να αισθανθούν καταπιεσμένα με αυτόν τον τρόπο, ενώ ακόμα και η διαδικασία της βαφής είναι στρεσογόνα γι' αυτά. Οι δε γάτες θα μπουν στη διαδικασία να αφαιρέσουν κάθε ίχνος της βαφής με τη γλώσσα τους καταπίνοντας τελικά όλες τις χρωστικές ουσίες».

Αφρ. Ραυτοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα