Εργο τέχνης έγινε ο Ντέιβιντ Μπόουι

ΚΟΣΜΟΣΕργο τέχνης έγινε ο Ντέιβιντ ΜπόουιΤρίτη, Μάρτιος 27, 2018 - 17:07

❱❱ Διθυραμβικά σχόλια μετά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος στη βρετανική πόλη Αϊλσμπερι

Το πρώτο άγαλμα του Ντέιβιντ Μπόουι κοσμεί πλέον την πόλη στην οποία παρουσίασε πρώτη φορά το alter ego του, Ziggy Stardust.

Τα αποκαλυπτήρια του μπρούντζινου έργου τέχνης, που φέρει το όνομα «Γήινος αγγελιοφόρος», έγιναν στην πλατεία Μάρκετ της βρετανικής πόλης Αϊλσμπερι.



Το άγαλμα,

που αναπαριστά μια συλλογή των alter ego του, με τον Ziggy σε πρώτο πλάνο, δημιουργήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του μουσικού παραγωγού Ντέιβιντ Στοπς, ο οποίος διοργάνωσε διαδικτυακή καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων και χορηγιών. Είναι έργο του γλύπτη Αντριου Σινκλέρ, ο οποίος χρησιμοποίησε τη μάσκα που φορούσε ο Μπόουι στα γυρίσματα του «The Man who fell to earth», ώστε να επιτύχει απόλυτη ομοιότητα.

«Η αντίδραση του κόσμου ήταν πολύ θετική. Οταν κάνεις κάτι τέτοιο, ο κόσμος ή θα το μισήσει ή θα το αγαπήσει. Οταν κάποιος πει “το μισώ” ή “το λατρεύω”, τότε ξέρεις ότι πρόκειται για αληθινή τέχνη. Αυτός είναι ο ορισμός της τέχνης» δήλωσε ο Στοπς, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 115.000 ευρώ, ενώ παράλληλα κατέθεσε αίτημα για τη μετονομασία της πόλης Αϊλσμπερι σε Αϊλσμποουι, προς τιμήν του στενού δεσμού που είχε ο καλλιτέχνης με το μέρος.

Ο Μπόουι παρουσίασε πρώτη φορά την persona του Stardust στο club Friars, όπου έκανε και την παρουσίαση δύο εκ των άλμπουμ του στα 70s.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα