Ερευνα-σοκ! Αναψυκτικά «παγίδα» για τον ανδρισμό

13:55 8/7/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΕρευνα-σοκ! Αναψυκτικά «παγίδα» για τον ανδρισμό Παρασκευή, Ιούλιος 8, 2016 - 13:54

Στυτική δυσλειτουργία ή και ανικανότητα φέρνει η υπερκατανάλωση αναψυκτικών τύπου cola, όπως λένε ερευνητές, που μελέτησαν ενδελεχώς τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην υγεία, πέραν των δοντιών και των κιλών, το αγαπημένο αναψυκτικό των περισσότερων καταναλωτών.

Ενα λίτρο cola την ημέρα, που φαντάζει πολύ, αλλά είναι στην πραγματικότητα τρία έως τέσσερα ποτήρια, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ποσότητας σπερματοζωαρίων, σε ποσοστό ως και 30%, και να οδηγήσει σε προβλήματα στύσης.

Οι ειδικοί

του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Κοπεγχάγης διαπίστωσαν πως άντρες οι οποίοι κατανάλωναν αρκετή ποσότητα του αναψυκτικού είχαν σπερματοζωάρια που «κολυμπούσαν» πολύ αργότερα σε σχέση με τα σπερματοζωάρια αντρών που δεν κατανάλωναν cola ή τουλάχιστον όχι σε καθημερινή βάση.

Ως δείγμα για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν 2.554 άντρες, εκ των οποίων, όσοι ήταν «εθισμένοι» στην cola παρουσίαζαν χαμηλά επίπεδα σπερματοζωαρίων στο σπέρμα τους.

Οι ερευνητές μέτρησαν 35.000.000 σπερματοζωάρια ανά millilitre, έναντι 56.000.000 στους άντρες που έπιναν λιγότερη ή καθόλου cola. Να σημειωθεί εδώ ότι τα 35.000.000 σπερματοζωάρια είναι ποσότητα εντός των φυσιολογικών ορίων, ωστόσο αποτελεί προδιάθεση για εμφάνιση ανικανότητας.

Υπερκατανάλωση

Συνάδελφοί των ερευνητών από τη Δανία μελέτησαν επίσης τη συνέπεια της υπερκατανάλωσης cola στη στυτική δυσλειτουργία.

Οι ερευνητές στο Nicolaus Copernicus University της Πολωνίας σημειώνουν ότι, αν και η καλή στυτική λειτουργία επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες -οργανικούς και ψυχολογικούς-, συγκεκριμένα συστατικά συμβάλλουν ώστε να μην επιτυγχάνεται στύση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πάντως ότι δεν φταίει ο «συνήθης ύποπτος», δηλαδή η καφεΐνη που περιέχουν τα αναψυκτικά τύπου cola. Προχωρώντας την έρευνα, διαπίστωσαν ότι αιτία είναι κάποιος γλυκαντικός παράγοντας των εν λόγω αναψυκτικών, που καταστρέφει τις αρτηρίες στο πέος, εμποδίζοντας έτσι τη σωστή αιμάτωσή του, άρα και τη δυνατότητα στύσης.

Και για να μην υπάρχει πανικός, οι ειδικοί σημειώνουν ότι ένα δύο αναψυκτικά τύπου cola πού και πού δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα υγείας.

Αν πάλι επιμένετε να πίνετε μπόλικη cola, τότε μειώστε την πρόσληψη ζάχαρης από άλλες πηγές. Ετσι, μπορεί να το «σώσετε».

Keywords
Τυχαία Θέματα