Ερχονται καταιγίδες!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΕρχονται καταιγίδες!Δευτέρα, Νοέμβριος 23, 2015 - 12:57

Εντονες βροχοπτώσεις σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με νοτιάδες και μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Τα «δόντια» του θα δείξει από σήμερα ο καιρός, καθώς, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα επεκταθούν σταδιακά στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι βροχές και οι καταιγίδες που έπληξαν το Σαββατοκύριακο τη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Μάλιστα,

τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Το χαμηλό βαρομετρικό από τη βόρεια Ελλάδα, που επηρεάζει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα μας, θα φέρει τις επόμενες ώρες ενίσχυση των νοτιάδων, που θα αγγίξουν ακόμα και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Αυξημένες νεφώσεις στην Αθήνα

Πιο αναλυτικά, σήμερα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία, Θράκη, Ηπειρο, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Εύβοια, Δωδεκάνησα, ανατολικό Αιγαίο και νησιά του Ιονίου, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται τις πρωινές ώρες και στην Κρήτη. Στην Αθήνα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και νοτιάδες έντασης έως 7 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αύριο, με έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά, τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο και την κεντρική Ελλάδα και μεταφορά σκόνης στη νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν νότιοι, 4 έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Περίπου ίδια θα είναι η εικόνα και την Τετάρτη, με τα φαινόμενα να επηρεάζουν κυρίως τη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Αστατος καιρός και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά αναμένονται και για την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή είναι πολύ πιθανό να πέσουν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα