Εψαλαν (με δάκρυα στα μάτια) στη μνήμη των αδικοχαμένων φοιτητών

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕψαλαν (με δάκρυα στα μάτια) στη μνήμη των αδικοχαμένων φοιτητώνΤρίτη, Σεπτέμβριος 29, 2015 - 17:37

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην πλατεία Τριών Συμμάχων την Κυριακή, στο πλαίσιο της δοξολογίας για την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα, όταν οι πιστοί που παρευρέθηκαν έψαλαν με δάκρυα στα μάτια στη μνήμη των τριών φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους στα νερά του λιμανιού της Πάτρας τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας. Ολοι βούρκωσαν

στο άκουσμα της παράκλησης του μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου να προσευχηθούν για τους αδικοχαμένους φίλους, τον 21χρονο Ανδρέα Αλέξη, την 23χρονη Ρεγγίνα Ζαπάντη και την 20χρονη Γεωργιάνα Μουραφέτη, και έφεραν στο μυαλό τους ακόμη μία φορά το συγκλονιστικό περιστατικό που βύθισε στο πένθος τρεις οικογένειες.

«Να κάνουμε μια δέηση όλοι μαζί οι Πατρινοί, να τους αναπαύει ο Θεός και να στηρίζει τους γονείς τους και τα αδέλφια τους, και να ευχαριστήσουμε τον Θεό γιατί σώθηκαν τα άλλα παιδιά» είπε ο μητροπολίτης Πατρών κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 51η επέτειο της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα, που κορυφώθηκαν με λαμπρότητα.

Οι άτυχοι φοιτητές πνίγηκαν στις 5.40 τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν μαζί με άλλους τρεις φίλους τους, ηλικίας 27, 24 και 23 ετών, βρέθηκε στα νερά του λιμανιού. Η παρέα είχε φύγει από μπαρ της οδού Αγίου Νικολάου, όπου διασκέδαζε, και οι έξι φίλοι επιβιβάστηκαν στο κόκκινο Hyundai Atos, το οποίο οδηγούσε ένας 24χρονος. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», η τραγωδία σημειώθηκε μέσα σε μόλις ένα λεπτό, από μια συγκυρία γεγονότων που αποδείχτηκε τραγική: η μειωμένη ορατότητα λόγω του ελλιπούς φωτισμού και της συνεχούς βροχόπτωσης, σε συνδυασμό ενδεχομένως με τη φασαρία και τα αστεία που έκανε η υπόλοιπη παρέα, έκανε τον 24χρονο οδηγό (απεγκλωβίστηκε έγκαιρα) να χάσει τον έλεγχο.

Στο μεταξύ, οι πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πάτρας αναμένεται να παραδώσουν σε περίπου ένα μήνα το πόρισμά τους για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα