Επίθεση από το ISIS σε εκκλησίες της Αιγύπτου

ΚΟΣΜΟΣΕπίθεση από το ISIS σε εκκλησίες της ΑιγύπτουΔευτέρα, Απρίλιος 10, 2017 - 18:23

H Κυριακή των Βαΐων βάφτηκε με αίμα χριστιανών στην Αίγυπτο σε δίδυμες επιθέσεις, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Τουλάχιστον 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από δύο επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια λειτουργιών στην εκκλησία των Κοπτών και εκτιμάται ότι ήταν έργο καμικάζι.

Η πρώτη επίθεση έγινε

το πρωί σε εκκλησία στην Τάντα έξω από το Κάιρο, ενώ η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο της εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια, καθώς τρεις «ήρωες», όπως περιγράφονται από τα μέσα, αστυνομικοί εμπόδισαν τον βομβιστή αυτοκτονίας να μπει στον ναό.

Στην Αλεξάνδρεια

«Ακουσα την έκρηξη και έτρεξα να δω τι συνέβη. Βρήκα ανθρώπους διαλυμένους. Σε μερικούς είχε απομείνει μόνο το μισό σώμα» περιγράφει ο Ναμπίλ Ναντέρ, που έζησε από κοντά την απόλυτη φρίκη στην εκκλησία της Τάντα. Στην εκκλησία στην Αλεξάνδρεια έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οι τρεις αστυνομικοί που απέτρεψαν τον καμικάζι να μπει μέσα στον ναό, ενώ τραυματίστηκαν πάνω από 66. Η επιλογή της μέρας για αυτές τις επιθέσεις δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού οι χριστιανοί της Αιγύπτου, που αποτελούν το 10% του συνολικού πληθυσμού, είχαν συρρεύσει χθες στις εκκλησίες για να γιορτάσουν την Κυριακή των Βαΐων.

Τον Δεκέμβριο, ένα τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους είχε αναλάβει την ευθύνη για επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας σε εκκλησία στο Κάιρο που προκάλεσε 30 θανάτους, κυρίως γυναικών.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα