Επιχείρηση «Βαγγέλης»!

16:35 2/3/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΕπιχείρηση «Βαγγέλης»!Δευτέρα, Μάρτιος 2, 2015 - 15:30

Εν αναμονή του κρίσιμου πορίσματος της ΕΔΕ που θα ρίξει φως σε τυχόν σκοτεινές πτυχές της καθημερινότητας του Βαγγέλη Γιακουμάκη στη Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων βρίσκεται η οικογένεια του 20χρονου αγνοουμένου, η οποία διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες της, καθώς συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Το πόρισμα που μεταξύ άλλων θα «απαντήσει» και στις πληροφορίες περί bullying σε βάρος

του 20χρονου σπουδαστή από το Ρέθυμνο αναμένεται μέχρι τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας. Στο πλαίσιο της αναζήτησής του οι φίλοι του γκρουπ που δημιουργήθηκε στο facebook πραγματοποίησαν το Σάββατο μεγάλη επιχείρηση στον Πειραιά, η οποία επεκτάθηκε και σε γειτονιές της Αθήνας.

Η έρευνα με την καθοδήγηση του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη δεν απέδωσε καρπούς, αφού δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο το οποίο θα μπορούσε να δώσει νέα τροπή στην πορεία των ερευνών, υπήρξαν μαρτυρίες οι οποίες αξιολογήθηκαν επιτόπου, ενώ άλλες απογοήτευσαν τους συγγενείς του αγνοουμένου, που περίμεναν κάτι περισσότερο.

Από παντού

Σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλη, η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκινητική. «Περισσότερα από 350 άτομα από όλη την Ελλάδα πήραν μέρος στην επιχείρηση εντοπισμού του Βαγγέλη. Μια νεαρή φοιτήτρια επέμενε να ταξιδέψει από το Ναύπλιο, προκειμένου να βοηθήσει τις έρευνες» τόνισε στην «Espresso» ο κ. Τσούκαλης, δηλώνοντας ωστόσο πεπεισμένος πως το «κλειδί» της υπόθεσης δεν βρίσκεται στην Αθήνα, αλλά στα Ιωάννινα!

«Οι πιθανότητες για την Αθήνα είναι πολύ λίγες. Πιστεύω ότι οι απαντήσεις βρίσκονται στα Ιωάννινα και στη Γαλακτοκομική Σχολή» είπε. Οπως σημείωσε ο γνωστός ντετέκτιβ, μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της ΕΔΕ, που θα διερευνήσει εάν ευσταθούν οι καταγγελίες περί ενδοσχολικής βίας, ενώ ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση για την προσωπική του παρέμβαση στο θέμα: «Πρόκειται για σπουδαίο άνθρωπο και επιστήμονα. Μου ζήτησε να μεταφέρω την προσωπική του συμπάθεια στην οικογένεια και την αμέριστη συμπαράστασή του».

Οπως ανέφερε, ακόμα αν και έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την εξαφάνιση του 20χρονου, οι συγγενείς του δεν χάνουν την αισιοδοξία τους: «Πάντα η ελπίδα θα υπάρχει και πρέπει να την έχουμε και εμείς, για να δούμε το χαμόγελο σ' αυτή την οικογένεια».

Στο μεταξύ, την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις έρευνες -αυτή τη φορά στα Ιωάννινα- έχουν εκδηλώσει οι διαδικτυακοί φίλοι του Βαγγέλη.

Μαρία Μεϊμάρη

Keywords
Τυχαία Θέματα