Ενέδρα θανάτου

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕνέδρα θανάτουΣάββατο, Δεκέμβριος 16, 2017 - 15:00

❱❱ Συνελήφθη η σύζυγός του την οποία κατονόμασε ως ηθική αυτουργό του χτυπήματος

Από την
Εύα Παπαδάτου

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των πιστολέρο οι οποίοι κρύβονται πίσω από τη μαφιόζικη επίθεση εναντίον του γνωστού ψυχιάτρου Δημήτρη Στριμπάκου λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο

του Ηρακλείου.

Αργά χθες το απόγευμα συνελήφθη η πρώην σύζυγος του γιατρού, την οποία ο ίδιος φέρεται ότι κατονόμασε στην κατάθεσή του ως ηθική αυτουργό της επίθεσης εις βάρος του. Η ίδια, ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες. Οι δράστες πυροβόλησαν δύο φορές κατά του τζιπ του 50χρονου Ηρακλειώτη τη στιγμή που έκανε αναστροφή μέσα σε έναν χώρο στάθμευσης απέναντι από το γραφείο του, στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Τραυματίστηκε

Ο ψυχίατρος έκλεισε ενστικτωδώς τα μάτια του και έσκυψε για να προφυλαχτεί, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να σπάσουν τα τζάμια της αριστερής πλευράς του αυτοκινήτου. Δευτερόλεπτα πριν πατήσει γκάζι για να φύγει, ένας από τους δράστες πλησίασε στη δεξιά πλευρά του οχήματος και έκανε θρύψαλα το παράθυρο του συνοδηγού με έναν λοστό. Τα θραύσματα τραυμάτισαν στο μέτωπο τον γιατρό, ο οποίος όμως κατάφερε τελικά να ξεφύγει προς τη Χανιώπορτα, όπου αναζήτησε καταφύγιο σε ένα φαρμακείο επί της λεωφόρου Καλοκαιρινού.

Επειτα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και, αφού εξετάστηκε από γιατρούς που διαπίστωσαν ότι τα τραύματά του ήταν επιπόλαια, πήγε στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου, όπου έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Ο Δημήτρης Στριμπάκος δήλωσε ότι γνωρίζει ποιοι τον πυροβόλησαν και μάλιστα πως είχε πέσει και πριν από δύο μήνες θύμα δολοφονικής απόπειρας, για την οποία είχε ενημερώσει τον εισαγγελέα. Οπως είπε, δεν έχει οικονομικές διαφορές και δεν έχει δώσει αφορμές ώστε κάποιοι να θέλουν να τον σκοτώσουν.

Οι αστυνομικοί διερευνούν τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την κατάθεση του κ. Στριμπάκου, τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων και το υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ενώ έχουν κάνει φύλλο και φτερό το τζιπ του προκειμένου να συλλέξουν ευρήματα που θα βοηθήσουν στην έρευνα.

«Ηρθε κατευθείαν εδώ, αιμόφυρτος, και μου είπε: “Γιώργο, με πυροβόλησαν, θέλω τη βοήθειά σου. Ειδοποίησε ΕΚΑΒ και Αστυνομία”. Καθαρίσαμε το πρόσωπό του γιατί από τα αίματα δεν φαινόταν ποιος ήταν (του είχε καρφωθεί ένα γυαλί στο μέτωπο), ωστόσο τραύμα από σφαίρα δεν είδα. Μου είπε ότι ήταν τρία με τέσσερα άτομα και ότι τους γνωρίζει και πως είχε ενημερώσει τον εισαγγελέα» δήλωσε ο φαρμακοποιός Γιώργος Παρασύρης, ο πρώτος που είδε τον ψυχίατρο αμέσως μετά την επίθεση.

Δημήτρης ΣτριμπάκοςΠαράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα