Ελληνοαμερικανός αγόρασε το σπίτι του Κωστή Παλαμά στην Πάτρα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕλληνοαμερικανός αγόρασε το σπίτι του Κωστή Παλαμά στην ΠάτραΔευτέρα, Νοέμβριος 3, 2014 - 16:56

ΣΤΑ χέρια Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία πέρασε το σπίτι του Κωστή Παλαμά στην Πάτρα! Ο ομογενής Θανάσης Στεφανόπουλος αγόρασε το όμορφο νεοκλασικό, όπου γεννήθηκε ο μεγάλος ποιητής μας, και θα το παραχωρήσει ώστε να δημιουργηθεί μουσείο γραμμάτων και ολυμπισμού. Οι χρόνιες προσπάθειες του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» φαίνεται ότι έπιασαν τόπο, καθώς οι εκκλήσεις του για την αξιοποίηση και ανάδειξη του πατρικού του Κωστή Παλαμά

εισακούστηκαν, έστω και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Εκεί δραστηριοποιείται ο πατρινής καταγωγής 74χρονος επιχειρηματίας, που έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να προσφέρει στους συμπατριώτες του και σε όλους τους Ελληνες έναν χώρο αφιερωμένο στον Παλαμά. Το τίμημα της αγοραπωλησίας δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες φέρεται να ζητούσαν περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να το μεταβιβάσουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ.


Η ουσία είναι ότι το διατηρητέο νεοκλασικό της οδού Κορίνθου 241 θα αξιοποιηθεί και θα θυμίζει στους Πατρινούς και τους επισκέπτες της πόλης ότι εκεί γεννήθηκε μία από τις κορυφαίες μορφές της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στους όρους του συμβολαίου αναφέρεται ότι το νεοκλασικό κτίριο θα μετατραπεί σε Μουσείο Ολυμπισμού, Τεχνών και Γραμμάτων και ότι θα παραχωρηθεί στον Σύλλογο Πατρινών Καλλιτεχνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν εργασίες για την αναπαλαίωση και την ανακαίνιση των εσωτερικών κι εξωτερικών χώρων του ιστορικού κτιρίου. Οι εργασίες θα γίνουν υπό την εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς πρόκειται για διατηρητέο.

Keywords
Αναζητήσεις
palamas
Τυχαία Θέματα