Ελισάβετ και προσωπικό επικοινωνούν με «κώδικα»

15:21 4/3/2017 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΕλισάβετ και προσωπικό επικοινωνούν με «κώδικα»Σάββατο, Μάρτιος 4, 2017 - 15:00

Μυστικό κώδικα επικοινωνίας με το προσωπικό της, μέσω χειρονομιών, έχει αναπτύξει η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου Ελισάβετ για να ξεφεύγει με διακριτικό τρόπο από άβολες καταστάσεις στις δημόσιες εμφανίσεις της. Κομβικό ρόλο, όπως αποκαλύπτει ο ιστορικός της βασιλικής οικογένειας Χιούγκο Βίκερς, για την αποστολή κρυφών μηνυμάτων παίζουν η τσάντα και η βέρα της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε περιοδικό ο Βίκερς αποκαλύπτει ότι όταν η βασίλισσα Ελισάβετ ετοιμάζεται να

διακόψει κάποια συνομιλία, ενημερώνει το προσωπικό της, αλλάζοντας το χέρι με το οποίο κρατάει την τσάντα της.

Διακριτική απεμπλοκή

«Πολλές φορές οι συνομιλητές σου σε απογοητεύουν εύκολα» σχολιάζει, προσθέτοντας ότι η «απεμπλοκή» της βασίλισσας από την άβολη συζήτηση πρέπει να γίνει διακριτικά. «Μετά τη χειρονομία της βασίλισσας έρχεται κάποιος που σου λέει, για παράδειγμα, ότι ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι θα ήθελε πάρα πολύ να σου μιλήσει» εξηγεί ο ιστορικός.

Οταν, όμως η συνομιλία με κάποιον καλεσμένο παίρνει τόσο δυσάρεστη τροπή που η βασίλισσα δεν αντέχει άλλο, η Ελισάβετ αρχίσει να γυρίζει τη βέρα στο δάχτυλό της. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να παρέμβει επειγόντως για να τη «σώσει». Τέλος, στα επίσημα δείπνα, όταν η βασίλισσα θέλει να ενημερώσει τις κυρίες των τιμών της ότι σε 5 λεπτά πρόκειται να εγκαταλείψει την αίθουσα, τοποθετεί την τσάντα της στο τραπέζι.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα