Εκοψαν το επίδομα από άνεργο, γιατί στη δήλωση εμφανίζει (ανύπαρκτο) εισόδημα

13:07 8/8/2013 - Πηγή: Espresso

Την άκρη του νήματος το οποίο θα τον οδηγήσει στη διαλεύκανση της περίεργης υπόθεσης που τον βασανίζει προσπαθεί να βρει ο Θανάσης Βασιλάρης από το Τραγανό Ηλείας. Ο νεαρός ανεβαίνει τον δικό του «Γολγοθά» τους τελευταίους μήνες, αφού -αν και άνεργος και με σοβαρό πρόβλημα υγείας- ενημερώθηκε από την Πρόνοια ότι δεν δικαιούται επίδομα, διότι, όπως προκύπτει από φορολογική δήλωση στη ΔΟΥ Κηφισιάς, βγάζει 19.546 ευρώ τον χρόνο! Ο ίδιος, πάντως, υποστηρίζει ότι δεν

έκανε εκείνος τη συγκεκριμένη δήλωση.

Ο 31χρονος δεν εργάζεται, ενώ το βιβλιάριο υγείας που έχει από την Πρόνοια ως άπορος τού εξασφαλίζει μηνιαίως μόνο τα φάρμακά του. Πριν από περίπου δύο μήνες πήγε να θεωρήσει το βιβλιάριο, αλλά τον ενημέρωσαν ότι το βοήθημα κόπηκε, αφού έχει δηλώσει εισόδημα. Ο ίδιος δεν γνωρίζει αν πρόκειται για λάθος ή αν έχει πέσει θύμα απάτης, όμως ο αριθμός της ταυτότητας και ο ΑΦΜ στη φορολογική δήλωση που βρέθηκε στη ΔΟΥ της Κηφισιάς είναι ίδια με τα δικά του. Ωστόσο, πριν από καιρό είχε χάσει την ταυτότητά του και το είχε δηλώσει αμέσως στην Αστυνομία.

Ο νεαρός ανησυχεί ότι μπορεί η ταυτότητα να έχει πέσει σε χέρια απατεώνων και να την πάθει όπως ένας οδοκαθαριστής από την Ανδραβίδα, στο όνομα του οποίου είχε στηθεί πριν από χρόνια ολόκληρη... βιομηχανία με απάτες! Το ζήτημα είναι ότι δεν έχει χρήματα για να προσλάβει δικηγόρο για να βγάλει άκρη, ενώ πρέπει πάση θυσία να θεωρήσει το βιβλιάριο υγείας του όσο το δυνατό συντομότερο για να συνεχίσει τη φαρμακευτική αγωγή του.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα