Είπε αντίο στο όνειρο σαν... Ελλάδα!

ΑΘΛΗΤΙΚΑΕίπε αντίο στο όνειρο σαν... Ελλάδα!Δευτέρα, Νοέμβριος 13, 2017 - 19:35

H Εθνική ομάδα έδωσε μάχη κόντρα στην Κροατία για μια πρόκριση που χάθηκε στο Ζαγκρεμπ! Χειροκρότημα στους διεθνείς

Από τον
Χάρη Δάντση

Μένουμε Ελλάδα! Το εισιτήριο για την Εθνική είχε χαθεί από το «Μάξιμιρ», απλά χθες με το 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» η Κροατία επικύρωσε (δίκαια) τη θέση της για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε αξιοπρεπή -σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι- εμφάνιση, ωστόσο δεν ήταν τέτοια που θα της έδινε το δικαίωμα στο... όνειρο. Ατολμος εξάλλου αποδείχθηκε και ο Μίκαελ Σκίμπε! Παρόλα αυτά ο κόσμος (περίπου 25.000) που βρέθηκε στο γήπεδο αναγνώρισε τις προσπάθειες των διεθνών μας, ορισμένοι εκ των οποίων (όπως ο Γιαννιώτας) ξέσπασαν σε κλάματα μετά τον αποκλεισμό και τους χειροκρότησε φωνάζοντας «Ελλάς!»

Με έξι αλλαγές, τρεις στην άμυνα και άλλες τρεις στο κέντρο, σε σχέση με την αρχική ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 4-1 παρέταξε την Εθνική χθες ο Μίχαελ Σκίμπε. Πιο συγκεκριμένα ο Γερμανός τεχνικός άφησε στον πάγκο τους Μανιάτη, Τζαβέλλα, Παπαδόπουλο, Σταφυλίδη, Σάμαρη και Φορτούνη, δίνοντας τις φανέλες τους στους Ρέτσο, Τοροσίδη, Μανωλά, Ταχτσίδη, Χριστοδουλόπουλο και Μπακασέτα. Επιλογές που δεν τον δικαίωσαν αφού προβλήματα αντιμετώπισε και ο Ρέτσος, που κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας παρότι στην αποστολή υπήρχαν τρεις αριστεροί μπακ (Σταφυλίδης, Τζαβέλλας, Λυκογιάννης) ενώ δεν μπόρεσαν να κάνουν τη διαφορά οργανωτικά και οι Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος.

Συν τοις άλλοις ο Σκίμπε άργησε αρκετά να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο. Η είσοδος των Φορτούνη, Γιαννιώτα στο δεύτερο μέρος, αλλά κι εκείνη του Πέλκα αντί του (τραυματισμένου) Μήτρογλου μπορεί να έδωσαν λίγη ώθηση στην Εθνική, όμως είχε ελάχιστες καλές ευκαιρίες (17' Παπασταθόπουλος, 58' Μήτρογλου, 87' Ζέκα) για γκολ. Γενικότερα ο κόουτς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αποδείχθηκε άτολμος, δίχως διάθεση να ρισκάρει πολλά. Κυρίως όμως για να προφυλάξουν το υπέρ τους σκορ του πρώτου παιχνιδιού αγωνίστηκαν και οι παίκτες του Ντάλιτς, έχοντας και δοκάρι με τον Πέρισιτς στο 42ο λεπτό. Και τα κατάφεραν δίχως ιδιαίτερη δυσκολία.

Στο πλευρό της Εθνικής βρέθηκε μεταξύ άλλων ο πρόσφατα χειρουργημένος Πέτρος Μάνταλος, με τις πατερίτσες του και συνοδευόμενος από τον συμπαίκτη του στην ΑΕΚ, Μιχάλη Μπακάκη. Κατά την είσοδο τους στο Φαληρικό γήπεδο τους αντιλήφθηκε ο σύμβουλος στρατηγικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος τους πλησίασε, τους χαιρέτισε και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον αρχηγό της Ενωσης.

Τις 78 συμμετοχές με το Εθνόσημο στο στήθος έφτασε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος πιάνοντας τους Σαραβάκο και Γκέκα στην 11η θέση. Πλέον ο διεθνής στόπερ της Ντόρτμουντ κυνηγά τον Γιώργο Σαμαρά που μετρά με την γαλανόλευκη 81 συμμετοχές.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα