Είναι κουζουλός ο Ελβετός!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕίναι κουζουλός ο Ελβετός! Πέμπτη, Ιούλιος 14, 2016 - 14:14

Το ηλιακό αεροπλάνο «Solar Impulse 2» και τα σχόλια του πιλότου όταν βρέθηκε πάνω από τη Μεγαλόνησο

Μύρισε τον αέρα της Κρήτης και... κουζουλάθηκε ο Ελβετός πιλότος Αντρέ Μπόρσμπεργκ που ξεκίνησε με το ηλιακό αεροπλάνο «Solar Impulse 2» από τη Σεβίλη της Ισπανίας με τελικό προορισμό την Αίγυπτο!

Οταν βρέθηκε πάνω από τη Μεγαλόνησο, στην πρώτη του κιόλας εμφάνιση

στον ελλαδικό εναέριο χώρο, κατάφερε να ενθουσιάσει τους διαδικτυακούς φίλους του με μια σειρά από σχόλια και αναρτήσεις στο twitter!



Στην πρώτη ανάρτησή του ο Ελβετός δημοσίευσε μια φωτογραφία με τον χάρτη της Ελλάδας και τον εαυτό του σε μια χαρούμενη πόζα, ενώ στο μήνυμα που τη συνόδευε έγραψε: «Καλημέρα, Ελλάδα, το Solar Impulse 2 πετάει πάνω από τον εναέριο χώρο σας, μην ανησυχείτε»!
Σε απόσταση 64 μιλίων από τις ακτές της Κρήτης ο κυβερνήτης του «Solar Impulse 2» ανάρτησε και δεύτερη φωτογραφία στο twitter με το μήνυμα: «Τι λέτε για μία στάση στην Κρήτη; Ποιος θέλει λίγο τζατζίκι;»

Ο Αντρέ Μπόρσμπεργκ ασχολήθηκε με τα social media και κατά την αποχώρησή του από τον ελληνικό εναέριο χώρο, καθώς ανέβασε μια φωτογραφία από το πιλοτήριο με το εξής μήνυμα: «Το Solar Impulse 2 μόλις διέσχισε τα ελληνικά σύνορα με προορισμό το Κάιρο».

Φωτοβολταϊκές κυψέλες

Στο διήμερο ταξίδι του το ηλιακό αεροσκάφος κινούνταν με μέση ταχύτητα περίπου 48 χιλιομέτρων την ώρα. Περισσότερες από 17.000 φωτοβολταϊκές κυψέλες είναι προσαρμοσμένες στα φτερά του, το άνοιγμα των οποίων είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό ενός Boeing 747! Η τελευταία πτήση του ηλιακού αεροσκάφους θα είναι από το Κάιρο προς το Αμπού Ντάμπι.

Keywords
Τυχαία Θέματα