Εικονικός τουριστικός πράκτορας

16:09 6/6/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΕικονικός τουριστικός πράκτοραςΣάββατο, Ιούνιος 6, 2015 - 16:00

Ταξίδι στα τυφλά ανάλογα με την αντοχή της κάθε τσέπης (!) υπόσχεται μια νέα ταξιδιωτική πλατφόρμα στο διαδίκτυο. Με λίγα δωρεάν κλικ ο εικονικός τουριστικός πράκτορας «στέλνει» αεροπορικώς τον υποψήφιο ταξιδιώτη σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, αρκεί να ξέρει τον αριθμό ατόμων που ενδιαφέρονται για την εκδρομή και κυρίως το οικονομικό... ταβάνι τους. «Δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε εξαρχής τον προορισμό! Αυτή άλλωστε είναι η μαγεία του ταξιδιού»

λένε στην «Espresso» οι εμπνευστές της start up εταιρίας Flybreak, ο 34χρονος Χρήστος Κουτσιαρής και ο 35χρονος Ουκρανός Oleksandr Matvitskyy. Οι δύο φίλοι -με έδρα το Δουβλίνο- αποφάσισαν να λανσάρουν από τα τέλη Ιανουαρίου την εύχρηστη ιντερνετική σελίδα ορμώμενοι από τις προσωπικές ανάγκες τους.

«Είχαμε στην τσέπη μόνο 200 ευρώ και μας πέρασε η ιδέα να ταξιδέψουμε, χωρίς όμως να έχουμε καταλήξει πού θέλουμε να πάμε! Μπαίνοντας λοιπόν στη διαδικασία να το ψάξουμε, αντιληφθήκαμε ότι είναι πολύ δύσκολο να προγραμματίσεις ταξίδι σε σύντομο χρονικό διάστημα και στην τιμή που σου ταιριάζει. Ετσι σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα εργαλείο γι' αυτόν τον σκοπό» εξηγεί ο Χρήστος Κουτσιαρής, ο οποίος ζει στην Ιρλανδία επτά χρόνια και εργάζεται ως προγραμματιστής σε ιρλανδική αεροπορική εταιρία. Ο τρόπος λειτουργίας του Flybreak είναι απλός. Ο ενδιαφερόμενος εισάγει στην πλατφόρμα το πλησιέστερο σε εκείνον αεροδρόμιο, το χρηματικό ποσό που μπορεί να διαθέσει για αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή και τον αριθμό επιβατών. Προαιρετικά μπορεί να προσθέσει και μία χώρα προτίμησης, αν και αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Από εκεί και πέρα, τις λεπτομέρειες αναλαμβάνει το site. «Ενας ολόκληρος κατάλογος με προορισμούς ανά τον κόσμο και αναλυτική κοστολόγηση του ταξιδιού είναι διαθέσιμος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα».

Κρατήσεις

«Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού η πλατφόρμα θα αναβαθμιστεί, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε επισκέπτη να προσθέσει μια σειρά από εξατομικευμένες επιλογές, όπως το κλίμα της περιοχής, η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου, η πραγματοποίηση κρατήσεων σε εστιατόρια ή ακόμη και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις και δρώμενα που τον ενδιαφέρουν. Ολα με βάση το μπάτζετ του» περιγράφει ο 34χρονος δημιουργός του site.

Στους λίγους μήνες λειτουργίας του Flybreak, σύμφωνα με τους δύο συνεταίρους, φαίνεται ότι το ηλικιακό γκρουπ που το ακολουθεί είναι «οι κάτω των 35, πιθανότατα λόγω της πιο σφιχτής οικονομικής κατάστασης, ενώ το 80%-85% των χρηστών προέρχεται από την Ελλάδα». Οπως σημειώνει ο 34χρονος Χρήστος: «Μακάρι να είχα καταφέρει να προχωρήσω τα σχέδιά μου στην Ελλάδα. Οι συνθήκες όμως εδώ βοηθούν πολύ περισσότερο να ευδοκιμήσουν start up εταιρίες. Είναι άλλες οι ευκαιρίες και πολύ λιγότερα τα εμπόδια».

Νίκη Κλεισούρα

Keywords
Τυχαία Θέματα