«Έφυγε» σε ηλικία 78 ετών ο ηθοποιός Βασίλης Μαυρομάτης

SHOWBIZΈχασε τη μάχη«Έφυγε» σε ηλικία 78 ετών ο ηθοποιός Βασίλης ΜαυρομάτηςΠαρασκευή, Νοέμβριος 3, 2017 - 18:21

❱❱ Παντρεύτηκε τέσσερις φορές! Καίτη Χωματά και Λίλα Καφαντάρη ανάμεσα στις συζύγους του

Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Ηθοποιός, τραγουδιστής, εκφωνητής, επιχειρηματίας και, βέβαια, ένας γοητευτικός άντρας με γαλάζια μάτια και ζεστή φωνή!

Ο Βασίλης Μαυρομάτης «έφυγε» χθες για τη γειτονιά των αγγέλων σε ηλικία 78 χρόνων, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στο πλευρό του είχε την τέταρτη και τελευταία σύζυγό του, τη Μιμόζα, αλλά και

την κόρη τους Λουίζα, η οποία λίγους μήνες πριν είχε αναρτήσει στο facebook ένα συγκινητικό μήνυμα για το πρόβλημα υγείας του πατέρα της.

«Μοναδικέ μου μπαμπακούλη, είσαι τόσο δυνατός... Βγες και από αυτή τη μάχη νικητής... Σ’ αγαπάω και σε περιμένω να ανοίξεις τα γαλάζια σου ματάκια... Δεν μου τα έχεις μάθει όλα ακόμα... Εχεις πολλά ακόμα να μου πεις» ήταν κάποια από τα σπαρακτικά λόγια της. Η κηδεία του έγινε σήμερα στις 14.30 από το Κοιμητήριο Καισαριανής.

Στο σανίδι από παιδί

Ο Βασίλης Μαυρομάτης γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1939 στον Πειραιά και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου.

Οπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος στην «Espresso», το πρώτο καλλιτεχνικό βήμα του το έκανε ως κομπάρσος, όταν φοιτούσε στο γυμνάσιο, σε μια ταινία με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Φούντα και τον Τίτο Βανδή.

«Ο σκηνοθέτης με επέλεξε για να σερβίρω τα καφεδάκια στους δύο πρωταγωνιστές. Κάναμε πρόβα. Εγώ με κομμένα πόδια από το τρακ πήγα στο τραπέζι τους και είπα: “Τα καφεδάκια σας”. Γυρνάει τότε ο Φούντας, με κοιτάει ερευνητικά και μου λέει: “Εσύ, αγόρι μου, με τη φωνούλα αυτή και με τα μάτια που κουβαλάς θα πας μπροστά”. Και συμφώνησε και ο Βανδής» είχε πει στην εφημερίδα μας πριν από χρόνια.

Ο ίδιος ίδρυσε και διηύθυνε τις μπουάτ Παράγκα και Αυλαία, ενώ υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος του Σωματείου Εκφωνητών.

Ηταν ανιψιός του ηθοποιού Πέτρου Γιαννακού (Κοκοβιός) και στον κινηματογράφο ενσάρκωσε κυρίως ρόλους ζεν πρεμιέ σε ταινίες του ’60 και του ’70.

Επίσης δάνεισε τη φωνή του σε πολλές διαφημίσεις στην τηλεόραση. Τελευταία ταινία του είναι «Το πέταγμα του κύκνου» του Νίκου Τζήμα (2010). Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ζούσε διακριτικά και, όπως μας είχε δηλώσει στην ίδια συνέντευξη, τα τελευταία χρόνια ασχολιόταν με τον ξενώνα «Λήθης Δώμα» που διατηρούσε, με θέα τη Λίμνη Πλαστήρα.

Παντρεύτηκε τέσσερις φορές! Η δεύτερη σύζυγός του ήταν η τραγουδίστρια Καίτη Χωματά, με την οποία απέκτησε δύο κόρες, και η τρίτη, η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη, με την οποία απέκτησε άλλη μια κόρη, την ηθοποιό Ηλιάνα Μαυρομάτη. Συνολικά είχε πέντε παιδιά.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα