«ΕΦΑΓΑΝ» τον εστιάτορα των εφοπλιστών

COVER STORYΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ,ΤΟΝ ΦΙΜΩΣΑΝ! ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΥΞΙΑ«ΕΦΑΓΑΝ» τον εστιάτορα των εφοπλιστώνΤρίτη, Αύγουστος 18, 2015 - 16:55

Οι ληστές με το σίδερο (;) πίσω από τον φόνο. Τον φίμωσαν,τον χτύπησαν και «έσβησε» από έμφραγμα και ασφυξία. Ανθρωποκυνηγητό για το ζευγάρι που διέφυγε


Στην άγρια συμμορία των Γεωργιανών με το πυρακτωμένο οικιακό σίδερο είναι πιθανό να οδηγήσουν οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας του εστιάτορα

Μανώλη Οικονόμου στην Υδρα. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι ύποπτοι Γεωργιανοί να σχετίζονται με τη σαδιστική συμμορία ληστών, που βασάνιζε τα θύματά της στα βόρεια και νότια προάστια Αττικής.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ
[email protected]

Ο άτυχος 67χρονος εστιάτορας των εφοπλιστών «έσβησε» από ασφυξία. Οι δράστες τού έβαλαν ένα πανί μέσα στο στόμα και έπειτα τον φίμωσαν με μια πετσέτα, καλύπτοντας το στόμα και τη μύτη του άτυχου άνδρα, ενώ, όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, υπέστη και ισχαιμικό επεισόδιο του μυοκαρδίου. Νωρίτερα, ο αγαπητός στο νησί κυρ Μανώλης είχε δεχτεί από τους αδίστακτους ληστές χτυπήματα στο πρόσωπο, στο κεφάλι, στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα. Οπως προκύπτει και από το πόρισμα του ιατροδικαστή, οι κακοποιοί βασάνισαν τον 67χρονο προκειμένου να τους αποκαλύψει πού είχε κρύψει τα 40.000 ευρώ, δηλαδή τις εισπράξεις από την ταβέρνα Γειτονικό, την οποία διατηρούσε με την 57χρονη σύζυγό του Χριστίνα Μερτζάνη, στην Ξερή Ελιά.

«Η πρακτική, η μεθοδολογία και η άρτια οργάνωση των δραστών οδηγεί τις έρευνες σε ένα βασικό συμπέρασμα. Σε τέτοιου είδους κινήσεις μάς είχαν συνηθίσει κατά το παρελθόν οι Γεωργιανοί ληστές με το σίδερο» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών και για τις δύο υποθέσεις.

Τα αποτυπώματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί στην Υδρα, με τη βοήθεια του κλιμακίου της Ασφάλειας Αττικής, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο νησί, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την παρουσία στο σπίτι του 67χρονου δύο εκ των επτά προσαχθέντων, καθώς βρέθηκαν στη μονοκατοικία τα αποτυπώματά τους.

Επίσης στην Ασφάλεια κρατείται και ένα ζευγάρι Γεωργιανών που εργάζονταν στην κουζίνα της ταβέρνας εδώ και δεκαπέντε χρόνια και διερευνάται ο «ρόλος» τους, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι μίλησαν στη σπείρα για τα κέρδη του καταστήματος. Το ζευγάρι των υπαλλήλων μαζί με τους δύο Γεωργιανούς των οποίων αποτυπώματα βρέθηκαν στη μονοκατοικία και ακόμη έναν Γεωργιανό έχουν μεταφερθεί στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και ανακρίνονται.

Την ίδια στιγμή η Ασφάλεια Αττικής έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στα νότια προάστια για τον εντοπισμό του ζευγαριού των Γεωργιανών που κατάφερε να φύγει από την Υδρα και μάλιστα την ώρα που οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν τις προσαγωγές των υπόπτων από το λιμάνι. Το ζευγάρι έφυγε με θαλάσσιο ταξί και αποβιβάστηκε σε περιοχή της Βάρκιζας, ενώ εκτιμάται ότι έχει ρόλο-κλειδί στην υπόθεση και πιθανώς να κατέχει τα 40.000 ευρώ και τα κοσμήματα που άρπαξαν οι δράστες από το σπίτι.

Η high society στο Γειτονικό

Το φρικτό παιχνίδι που επιφύλασσε η μοίρα στον άτυχο Μανώλη Οικονόμου, τον οποίο αντίκρισε νεκρό η σύζυγός του Χριστίνα Μερτζάνη, έχει συγκλονίσει τους κατοίκους της Υδρας. Ο φιλήσυχος οικογενειάρχης, ιδιοκτήτης της γνωστής ταβέρνας Γειτονικό στην Ξερή Ελιά, έχαιρε της εκτίμησης των ντόπιων και κέρδιζε τους επισκέπτες με την ευγένειά του. Οπως και η σύζυγός του, η οποία τον Ιούνιο του 2014 είχε μιλήσει στους «New York Times» για την επιχείρησή τους και την Ελλάδα της κρίσης, εργαζόταν σκληρά στην ταβέρνα που έστησαν μαζί με μεράκι μεγαλώνοντας τα δύο παιδιά τους, την 33χρονη σήμερα Βενεδίκτη και τον 36χρονο Κωνσταντή. Ο τελευταίος, έχοντας κληρονομήσει το ταλέντο του πατέρα του στη μαγειρική, εργάζεται ως σεφ σε ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του νησιού. Ο αδικοχαμένος 67χρονος και η σύζυγός του απέκτησαν και τρία εγγονάκια, στα οποία ο κυρ Μανώλης, όπως τον φώναζαν στο νησί, είχε μεγάλη αδυναμία.

Ο εστιάτορας, που είχε «θητεύσει» επί χρόνια στα μαγειρεία των καραβιών, είχε το «γενικό πρόσταγμα» στην κουζίνα, ωστόσο το Γειτονικό ήταν γνωστό στους Υδραίους και ως «η ταβέρνα της Χριστίνας», μαρτυρώντας πως η σύζυγός του είναι η ήρεμη δύναμη στην οικογενειακή επιχείρηση. Το χαμόγελο της οικοδέσποινας και οι νοστιμιές του σεφ έφερναν στην αυλή της ταβέρνας πλήθος επισκεπτών, από εφοπλιστές, επιχειρηματίες και δικηγόρους έως μεγαλογιατρούς και δημοσιογράφους. Η φημισμένη περιοχή της Ξερής Ελιάς και οι ταβέρνες της αποτελούν άλλωστε πόλο έλξης για πλήθος επωνύμων της αθηναϊκής κοινωνίας, μεταξύ των οποίων οι εφοπλιστές Αδαμάντιος Πολέμης και Γιώργος Οικονόμου και ο επιχειρηματίας και συλλέκτης Δάκης Ιωάννου.

ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα