«Ε, ναι, είμαι ομοφυλόφιλος»

ΚΟΣΜΟΣΤιμ Κουκ, το αφεντικό της Apple«Ε, ναι, είμαι ομοφυλόφιλος»Παρασκευή, Οκτώβριος 31, 2014 - 16:30

«Είμαι ομοφυλόφιλος και θεωρώ ότι το να είμαι γκέι είναι από τα μεγαλύτερα δώρα που μου έδωσε ο Θεός». Με την παραπάνω φράση ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, αυτό που ψιθυριζόταν καιρό τώρα.

Σε κείμενο δοκιμιακού στιλ που δημοσίευσε έκανε σαφείς τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, τονίζοντας ότι σέβεται απόλυτα την ιδιωτική ζωή και τις ιδιαιτερότητες όλων των ανθρώπων.

Είπε ότι θεωρεί τον εαυτό του τυχερό γιατί ο χώρος που κινείται είναι ένας χώρος που το διαφορετικό σημαίνει από μόνο του εξέλιξη και ότι οι άνθρωποι γύρω του είναι ένας κόσμος ανοιχτός σε προοδευτικές ιδέες.

«Είχα την τύχη να δουλεύω σε μια εταιρία που αγαπά τη δημιουργία και ξέρει να αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα των ανθρώπων. Αλλοι όμως άνθρωποι δεν έχουν την πολυτέλεια αυτή. Καταπιέζονται και κρύβουν αυτά που πραγματικά νιώθουν και επιθυμούν» τονίζει ο ίδιος. «Αποφάσισα λοιπόν να δηλώσω ότι είμαι γκέι, γιατί πιστεύω ότι έτσι θα βοηθήσω πολλούς.

»Πιστεύω πολύ σε αυτό που είχε πει ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. "Το πιο ουσιώδες ερώτημα στη ζωή είναι το τι κάνεις για τους άλλους ανθρώπους". Πολύ συχνά μπαίνω στη διαδικασία να το απαντήσω. Θεωρώ λοιπόν ότι η επιθυμία μου για σεβασμό στην ιδιωτική ζωή με κράτησε πίσω τόσο καιρό, αλλά αυτό το ίδιο ερώτημα με οδήγησε στο να κάνω αυτό που κάνω σήμερα.

»Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ακτιβιστή, αλλά το να ακουστεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Apple είναι γκέι μπορεί να δώσει κουράγιο σε κάποιους να αποδεχτούν το ποιοι είναι και να τους ανακουφίσει, αν νιώθουν μόνοι, ή να ενθαρρύνει κάποιους να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους στην ισότητα. Αυτά όλα αξίζουν τον κόπο να αποκαλύψω την προσωπική μου αλήθεια».

Ο Τιμ Κουκ λέει πως ο κόσμος έχει αλλάξει απ' όταν ήταν παιδί.

Το γεγονός ότι στην Αμερική ήδη γίνονται γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, αλλά και το ότι διάφορες σημαντικές προσωπικότητες του κόσμου αποκαλύπτουν τις ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις του τον βοήθησαν πολύ στο να αποδεχτεί τον εαυτό του.

Μαίρη Κοντολούρη

Keywords
Τυχαία Θέματα