Δυνατές γεύσεις με... θέα τον βαρουφάκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕΞΟΔΟΣΔυνατές γεύσεις με... θέα τον βαρουφάκη Πέμπτη, Ιούνιος 18, 2015 - 14:36

ATTIKOS GREEK HOUSE

Από το 1972, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία του, το Attikos Greek House (Γαριβάλδη 7) συνεχίζει να αποτελεί πόλο έλξης για όποιον θέλει να απολαύσει το φαγητό του με την εξαιρετική θέα σε Ηρώδειο και Ακρόπολη.



ΑΠΟ ΤΟΝ
ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Φτάνοντας στην είσοδο περνάς από μια μικρή πόρτα που σε βγάζει στον «χειμερινό» χώρο. Παίρνεις το ασανσέρ, πατάς «3ος» και περιμένεις να βγεις σε έναν κλασικό όροφο. Αυτό όμως που αντικρίζεις σου κόβει την ανάσα. Ενα εκπληκτικό «μπαλκόνι» και αμέσως αντιλαμβάνεσαι γιατί πρέπει να κάνεις κράτηση μέρες πριν. «Εμείς ένα καλό και φτηνό φαγητό κάνουμε, με 20-25 ευρώ το άτομο τρως» σημειώνει η κυρία Μίνα, η «ψυχή» του μαγαζιού. «Αυτό που έχουμε καταφέρει είναι να είμαστε μια οικογένεια, μια ομάδα, χωρίς διαφημίσεις ή δημόσιες σχέσεις» συμπληρώνει.

«Η φήμη μας πηγαίνει στόμα με στόμα. Θα έρθει την πρώτη φορά ο πελάτης και την επόμενη φορά θα φέρει την παρέα του. Ετσι λειτουργούμε και με καλή πελατεία». Μπαίνω στον πειρασμό να τη ρωτήσω για το πρόσφατο επεισόδιο με τον Γ. Βαρουφάκη και τον δημοσιογράφο Χρ. Ράπτη, οι οποίοι αντάλλαξαν χοντρές κουβέντες. «Oχι, δεν θέλω να γράψεις, δεν θέλουμε τέτοια διαφήμιση, γιατί θα μας περάσουν για ψώνια. Θα σου μιλήσω αν σταματήσεις την ηχογράφηση. Να βγάλω έναν μεζέ και ένα κρασάκι;».

ΓΙΑΝΤΕΣ

Ποιος είπε ότι χρειάζεται να φύγεις μακριά από το κέντρο της Αθήνας προκειμένου να απολαύσεις το φαγητό σου χωρίς τίποτα να σου θυμίζει την -ώρες ώρες- αφόρητη τσιμεντούπολη; Μια μόνο βόλτα από την πλατεία Εξαρχείων αρκεί για να ανακαλύψεις την καλοκαιρινή αυλή του Γιάντες (Βαλτετσίου 44) και να την ερωτευτείς με την πρώτη ματιά. Η κουζίνα του είναι ελληνική με βάση βιολογικά προϊόντα, υπάρχουν γκουρμέ πιάτα που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς, όπως το νοστιμότατο χοιρινό κότσι με σάλτσα μπίρας και ρόστι πατατούλες ή το φιλέτο φρέσκου σολομού με τσιγαριστά χόρτα (όλα πάνω κάτω σε τιμές που αγγίζουν τα 40 ευρώ το ζευγάρι με το κρασί), ενώ και η κάβα του Γιάντες περιλαμβάνει τις περισσότερες ετικέτες βιολογικών κρασιών.

Το σέρβις είναι υψηλού επιπέδου, χωρίς υπερβολές, σου δίνει την εντύπωση από την πρώτη φορά που θα κλείσεις τραπέζι ότι «εδώ προσέχουν τον πελάτη». Ισως αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το προτιμάει για το δείπνο του και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος μετά το θερμό επεισόδιο που είχε με ομάδα αντιεξουσιαστών πριν από λίγες εβδομάδες ακριβώς έξω από την αυλή του, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει στα Εξάρχεια. Και καλά θα κάνει!

Keywords
Τυχαία Θέματα