«Διψασμένοι» για αίμα δικαστών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Διψασμένοι» για αίμα δικαστώνΠαρασκευή, Οκτώβριος 14, 2016 - 16:16

Βόμβα στο σπίτι της εισαγγελέως Γ. Τσατάνη στην Ιπποκράτους! Η επιστολή που είχε στείλει για να διατηρηθούν οι φρουροί της

Ενα βήμα πιο μπροστά από την Αστυνομία ήταν οι τρομοκράτες στην περίπτωση της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, καθώς γνώριζαν τη διεύθυνση κατοικίας της (στην οδό Ιπποκράτους), όπου τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, κάτι που λίγοι ήξεραν, και συγκεκριμένα τα στελέχη των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., που είχαν αναλάβει τη φύλαξή της.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Μάλιστα, ο ασύλληπτος

πυρήνας της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, εξαπολύει απειλές και εμφανίζεται «διψασμένος» για αίμα δικαστών! Το κείμενο που ανάρτησε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών είναι γεμάτο απειλές κατά δικαστικών λειτουργών: «Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί»!



Σύμφωνα με πληροφορίες και υπό το νέο πρίσμα ερευνών, μετά την ανάληψη ευθύνης αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι τα νέα πρόσωπα που συνθέτουν τον ασύλληπτο πυρήνα της Συνωμοσίας παρακολούθησαν την κυρία Τσατάνη στις διαδρομές της από το Εφετείο έως την οδό Ιπποκράτους, διαπιστώνοντας έτσι τη νέα «μυστική» κατοικία της.

Νέα, άφθαρτα πρόσωπα

Οπως πρόσφατα είχε αποκαλύψει η «Espresso», το γεγονός αυτό -αν μη τι άλλο- δείχνει ότι ο νέος πυρήνας της Συνωμοσίας έχει επιχειρησιακή πείρα, ενώ μάλλον αποτελείται από νέα πρόσωπα, άφθαρτα από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής. Μάλιστα, ίσως πρόκειται για άτομα τα οποία δεν έχουν απασχολήσει για το παραμικρό τις αστυνομικές Αρχές. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εστιάζουν, μεταξύ άλλων, στον μηχανισμό, τονίζοντας ότι η εκρηκτική ύλη ήταν άρτια «ζυγισμένη», ώστε να μην προκύψουν τραυματισμοί ή θάνατοι. Οι δράστες είχαν τηλεφωνήσει σε εφημερίδα και ιστοσελίδα λέγοντας: «Δεν είναι φάρσα. Ειδοποιήστε την Αστυνομία να απομακρύνει τους ανθρώπους, γιατί θα μαζεύετε κόσμο από τα μπαλκόνια».



Στο μεταξύ, η Γεωργία Τσατάνη με επιστολή της προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου 2016, είχε ζητήσει να ανακληθεί η απόφαση για την απόσυρση των φρουρών της, ενώ ανέφερε και τους λόγους για τους οποίους κινδύνευε να γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων! Μεταξύ άλλων, αναφέρει στην επιστολή: «Ενίσταμαι στην απόφαση (...) για παύση της διάθεσης των δύο αστυνομικών και επίσης ενός υπηρεσιακού αυτοκινήτου (...) Επισημαίνω ότι έχει συμβεί κατόπιν αναφορών των αστυνομικών της ασφαλείας μου να έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διά ύποπτον παρακολούθηση ατόμων έξωθεν της κατοικίας μου, όπως επίσης και διά αποστολήν υπόπτου δέματος έξωθεν της θύρας εισόδου της οικίας μου (...) Το τελευταίο εξάμηνο έχουν κληθεί οι αστυνομικοί της ασφάλειας μου κατόπιν επείγοντος αιτήματος του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και έχουν λάβει οδηγίες από την προϊσταμένη Αρχή για την επαύξηση των μέτρων ασφαλείας μου και την εντατικοποίηση της παρακολουθήσεως όλου του προγράμματος των κινήσεών μου διά λόγους που αφορούν εις την προστασίαν της ζωής μου και της σωματικής μου ακεραιότητας όπως και πράττουν ανελλιπώς».

«Δεν θα τρομοκρατηθούμε»

Στο πλευρό της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, που έγινε στόχος της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, στάθηκαν με ανακοινώσεις τους η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) και η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος. «Με αφορμή την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση κατά της εισαγγελέως Εφετών Αθηνών Γ. Τσατάνη, τρίτη κατά σειρά σε διάστημα πέντε μηνών κατά συναδέλφων, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει απερίφραστα για ακόμα μία φορά τέτοιες ενέργειες, που προσπαθούν, πλην όμως μάταια, να κάμψουν το ανεξάρτητο φρόνημα των δικαστικών λειτουργών» τονίζει η ΕΔΕ.

Η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος, από την πλευρά της, κάλεσε την Πολιτεία να λάβει μέτρα για την προστασία δικαστών και εισαγγελέων. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως οι εισαγγελείς «επιτελούν το καθήκον τους, που συνίσταται στην πιστή εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών και δεν πτοούνται ούτε τρομοκρατούνται από τέτοιες βίαιες, αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές εγκληματικές συμπεριφορές». Την πλήρη στήριξή του στους δικαστικούς και τους εισαγγελικούς λειτουργούς εξέφρασε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Βγενόπουλος, δικογραφίες που «εξαφανίζονται» και οι απειλές για νέο κύκλο βίας στην προκήρυξη

Τους λόγους για τους οποίους έγινε «στόχος» η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη αναφέρει η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στην προκήρυξή της (αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου), με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι της στα Εξάρχεια. Τα μέλη της οργάνωσης επικαλούνται ως έναν από τους δύο λόγους που επιτέθηκαν σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών το γεγονός ότι έχει χειριστεί δικογραφίες που αφορούν τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς αναφέροντας: «Είχε συμμετοχή στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας».

Οπως συνεχίζουν, η εισαγγελέας Εφετών «ήταν αυτή που έκρινε ως απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του μέλους της ΣΠΦ Γεράσιμου Τσάκαλου» και προσθέτουν ότι με αυτόν τον τρόπο «συνέβαλε και αυτή με τη σειρά της στην αντι-αντάρτικη δικαστική εκστρατεία και σε έναν από τους πιο ανήθικους εκβιασμούς αναρχικών επαναστατών». Μάλιστα, προειδοποιούν ότι και άλλοι δικαστές που έχουν χειριστεί υποθέσεις της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς θα βρεθούν στο «στόχαστρό» τους: «Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους».

Παράλληλα, τα μέλη των Πυρήνων περιγράφουν τη Γεωργία Τσατάνη ως «μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος που αναλαμβάνει να "εξαφανίζει" δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας (με το αζημίωτο βέβαια)».

Στο αρχείο

Συγκεκριμένα, αναφέρονται στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και συνεργατών του, που η εισαγγελέας Εφετών έθεσε στο αρχείο, ενώ επικαλούνται και υπόθεση προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων με εμπλοκή πρώην υπουργού, καταγγέλλοντας την κυρία Τσατάνη ότι δεν διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή. Οπως καταλήγουν στην προκήρυξη, «θα επανέλθουμε», ενώ τονίζουν ότι η επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως είναι «μία συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η ΣΠΦ δεν θα περιοριστεί εκεί», κάνοντας ξεκάθαρο πως προτίθενται να αρχίσουν έναν νέο κύκλο αιματηρών επιθέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα