Δήμος σε παραλήρημα

COVER STORYΤι εστί... Βερύκ(ι)οκος!Δήμος σε παραλήρημαΠαρασκευή, Μάιος 30, 2014 - 12:42

Ποιος να το περίμενε πως πίσω από μια κλήση 950 ευρώ (για σωρεία παραπτωμάτων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας) σε τηλεοπτικό πρόσωπο, που εκτίθεται και -γιατί όχι;- αποτελεί πρότυπο για κάποιους, θα υπήρχε άνθρωπος ο οποίος «είδε» επιχειρηματικά συμφέροντα, και μάλιστα σε ένα τηλεοπτικό... παραλήρημα (!) προσπάθησε να περιγράψει μία ολόκληρη σκευωρία που στόχο είχε να χτυπήσει τον Αlpha.

Ο Δήμος Βερύκιος, γνωστός για

τις εξάρσεις και τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, που πολλές φορές τον φέρνουν ένα βήμα από την... ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, έψαξε και βρήκε «φαντάσματα» πίσω από το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Espresso», το οποίο είχε θέμα την «καμπάνα» της Τροχαίας Ελληνικού στην Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Θυμίζουμε ότι η νεαρή παρουσιάστρια του Alpha οδηγώντας το περασμένο Σάββατο στην παραλιακή λεωφόρο με κατεύθυνση προς Αθήνα έπεσε σε αστυνομικό μπλόκο, το οποίο κατέγραψε πως οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα ανασφάλιστη -μέχρι εκείνη τη στιγμή- BMW (αυτοκίνητο που δεν ήταν στην ιδιοκτησία της), μιλώντας παράλληλα στο κινητό της τηλέφωνο.

Χθες το πρωί ο δημοσιογράφος και στενός συνεργάτης του Δημήτρη Κοντομηνά βγήκε ζωντανά στην πρωινή εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, «Happy day», από το ραδιοφωνικό στούντιο του Alpha με τον συνεργάτη του Πέτρο Κουσουλό προκειμένου να σχολιάσει την πρωτοσέλιδη είδηση της «Espresso».

«Εχω μια άποψη, ότι ο Alpha, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, ο όμιλος όσο πετυχαίνει και πάνε καλά οι εκπομπές του και ο κόσμος "αγκαλιάζει" το τηλεοπτικό προϊόν που βγαίνει αυτή την περίοδο, της οικονομικής ανέχειας, που είναι πάρα πολύ δύσκολο, τόσο περισσότερο θα έρχονται οι εχθροί και θα τον "χτυπάνε"», άρχισε να λέει ο Δήμος Βερύκιος, ενώ τόσο η τηλεοπτική παρέα της Σταματίνας όσο και ο συμπαρουσιαστής του στην εκπομπή «Αντιθέσεις» τον παρακολουθούσαν με απορία. Τότε η Τσιμτσιλή θέλησε να μάθει ποιος είναι ο λόγος που έκανε αυτή την εισαγωγή. Και κάπου εκεί άρχισε το... παραλήρημα, εμπλέκοντας μάλιστα και μια εισαγγελέα στο... σενάριο που είχε στο κεφάλι του!

Μιλώντας για την επίσκεψή του στο πλατό του «Μες στην καλή χαρά» την περασμένη Κυριακή, αναφέρθηκε σε μια εισαγγελέα που, όπως είπε: «Εχει αυξημένη αρμοδιότητα και κυκλοφορούσε με χαρτί από ένα ανώνυμο μπλογκ το οποίο έλεγε πως η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου αγόρασε ή της έκαναν δώρο μια BMW». Οπως επικαλέστηκε ο δημοσιογράφος, όταν ρώτησε την παρουσιάστρια αν ισχύει κάτι τέτοιο, εκείνη το αρνήθηκε, επισημαίνοντας όμως πως τις προηγούμενες μέρες το αυτοκίνητό της (μάρκας Mini Cooper) είχε υποστεί βλάβη.

Φαντάσματα

Στο κρεσέντο του, όμως, και στο τηλεοπτικό κυνήγι των... ανεμόμυλων στο οποίο επιδόθηκε είπε κι άλλα ανεξήγητα. «Αυτά είναι ύπουλα επιχειρηματικά χτυπήματα και συμφέροντα που δεν μπόρεσαν να κλείσουν τον Alpha αρχές του χρόνου, μέσα στον Γενάρη, και το επιχειρούν τώρα». Και συνέχισε: «Εδώ δεν χτυπάνε την Κωνσταντίνα, χτυπάνε τον Alpha, τον Κοντομηνά, τις επιτυχίες! Ποιος μπορούσε να φανταστεί πριν από τρεις μήνες, όταν μας είχαν ρίξει στα πατώματα με τα αίματα άδικα -το λέω άδικα γιατί ξέρω πολύ καλά, ήταν άδικη αυτή η επίθεση που μας έκαναν-, ότι θα ερχόντουσαν οι εκλογές και το κανάλι του Alpha πρώτο - δεύτερο. Ή το πρωί θα δημιουργείτο μια πανδαισία πρωινή στην τηλεόραση, μια τόσο επιτυχημένη εκπομπή σαν τη δική σας, με αγνά υλικά, γιατί είστε αγνά υλικά, που κάθε μέρα τούς παίρνετε τα σώβρακα, αυτό δεν θέλουν».

Αραγε ποια είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα στα οποία αναφέρεται πάνω στο αμόκ του; Γιατί δεν τα κατονομάζει, μήπως τα μάθουμε κι εμείς; Πιθανότατα ο κ. Βερύκιος δεν γνωρίζει πως το μεγαλύτερο κονδύλι από τη διαφημιστική πίτα της εταιρίας Δημοκρατικός Τύπος, στην οποία ανήκει η «Espresso», πηγαίνει στον Alpha. Οπότε ποια είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που με τα δήθεν χτυπήματά τους θα ήθελαν να κλείσει ο Alpha;

Η αλήθεια είναι πως και η Σταματίνα Τσιμτσιλή, αλλά και ο Πέτρος Κουσουλός (που έχει αντικαταστήσει τον πρώην παρτενέρ του Βερύκιου, Δημήτρη Σταυρόπουλο, στη ραδιοφωνική εκπομπή του Αlpha Radio) προσπάθησαν -μάλλον μάταια- να κρατήσουν τις ισορροπίες, με την πρώτη μάλιστα να λέει πως το δημοσίευμα είχε να κάνει με το γεγονός ότι η Κωνσταντίνα είναι ένα πρόσωπο που «πουλάει». «Δεν πουλάει μόνο η Σπυροπούλου, πουλάει ο Alpha! Δεν έχουν στο μυαλό τους τη Σπυροπούλου, τη χρησιμοποιούν ως φανάρι» συμπλήρωσε ο... Δον Κιχώτης της Κάντζας.

Ο μόνος ο οποίος αποδεικνύει πως, παρά τα τόσα χρόνια παρουσίας του στα ΜΜΕ, εξακολουθεί να μην έχει δημοσιογραφική «μυρωδιά» ήταν ο Δημήτρης Παπανώτας, ο οποίος υποστήριξε πως το θέμα δεν ήταν τέτοιας σημασίας ώστε να γίνει πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα και ότι αν ήταν εκείνος αρχισυντάκτης, δεν θα έκανε τέτοια κίνηση. Πιθανόν γι' αυτό δεν απέκτησε ποτέ τέτοια θέση στα ΜΜΕ από τα οποία έχει περάσει.

Πάντως, η συμπεριφορά του Δήμου Βερύκιου και η «έκρηξή» του (την οποία δεν καταλάβαμε, όπως θα έλεγε και η πάλαι ποτέ παίκτρια του «Fame Story» Ασπα Τσίνα) εγείρουν ερωτήματα, με κυριότερο το αν η συμπεριφορά του θα ήταν η ίδια, αν στη θέση της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου βρισκόταν κάποια άλλη ή άλλος συνάδελφός της. Θα υποστήριζε όλα αυτά με την ίδια θέρμη; Ή για κάποιο λόγο έχει... αδυναμία στην παρουσιάστρια, στην οποία με αγάπη είπε πως δεν φταίνε εκείνοι που λένε και γράφουν γι' εκείνη, αλλά «φταις και εσύ που τους τα επιτρέπεις».

Η επίθεση από το ραδιόφωνο στον Αύγουστο Κορτώ

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που παρακολουθούμε έκπληκτοι τον Δήμο Βερύκιο να παραληρεί. Τελευταίο του κατόρθωμα, που είχε αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τη ραδιοφωνική τους εκπομπή και τον σταθμό ο επί δεκαπέντε χρόνια συνεργάτης του Δημήτρης Σταυρόπουλος, ήταν το ξέσπασμα εναντίον του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ. Τότε ο δημοσιογράφος, με αφορμή τη φράση του Κορτώ «Ημουν και παραμένω αφοσιωμένος -ταγμένος- σε δύο μόνο πράγματα σ' αυτή τη ζωή: στον άντρα μου και στα βιβλία μου» (ο οποίος την έγραψε στο facebook για να εξηγήσει πως δεν ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη), είχε σύρει τα... εξ αμάξης στον συγγραφέα. Τον είχε αποκαλέσει «Παρθενοπόπη», τον προσφωνούσε «κυρία Αυγουστίνα», δικαιολογώντας το «γιατί μόνη της δηλώνει ότι είναι η γυναίκα της παρέας». Με εκφράσεις τύπου «τη γνωρίζω την κυρα-Αυγουστίνα πολύ καλά», εξέφρασε την πεποίθησή του πως «είναι η εποχή που η μειονότητα των γκέι κυριαρχεί στην πιάτσα και κάνει αντεπίθεση, με πρώτο και καλύτερο τον Βαλλιανάτο».

Μειώθηκε το πρόστιμο για την ξανθιά παρουσιάστρια

Αν και το αρχικό πρόστιμο ανερχόταν στα 950 ευρώ, το ποσό μειώθηκε αυτομάτως προχθές κατά 500 ευρώ, όταν προσκομίστηκε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο (νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά φορούσε ζώνη ασφαλείας). Ωστόσο πολλές εξακολουθούν να είναι οι αντιφάσεις στις οποίες έχει πέσει η παρουσιάστρια. Η ίδια από τον αέρα της εκπομπής της την Κυριακή έκανε λόγο για πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ εξαιτίας υπέρβασης του ορίου ταχύτητας. Σύμφωνα ωστόσο με το τιμολόγιο του ΚΟΚ, όχι μόνο δεν υπάρχει παράβαση που να τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, αλλά για να έχει εισπράξει τέτοιο «ραβασάκι» (μόνο για όριο ταχύτητας), θα έπρεπε να οδηγούσε τουλάχιστον... Concord. Επίσης, ενώ η ίδια αποκάλυψε -πάλι on air- την περιπέτειά της, τη στιγμή που θα μπορούσε να το αποφύγει, εξακολουθεί να τραβάει το σκοινί μέσω facebook (από όπου προτιμά να επικοινωνεί, αντί να απαντά στα τηλεφωνήματα δημοσιογράφων). Χθες παρέθεσε τη δική της εκδοχή (ότι οδηγούσε το Μini Cooper της), τη στιγμή που το ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται 100% από αστυνομικές πηγές και κάνει λόγο για μοντέλο της BMW.

Τι εστί... Βερύκ(ι)οκος!

ΗΤΑΝ πολύ διασκεδαστικό το παραλήρημα του Δήμου Βερύκιου (από το ραδιόφωνο του Alpha, σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή στο ίδιο κανάλι) για το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Espresso», που αφορούσε μπλόκο της Τροχαίας στην Κωνσταντίνα Σπυροπουλου -στην παραλιακή- και κλήση 950 ευρώ επειδή έτρεχε με δανεικό, ανασφάλιστο αυτοκίνητο, μιλώντας στο κινητό και χωρίς να φοράει ζώνη ασφαλείας.

Ο... αγαπητός «συνάδελφός» με θράσος χιλίων πιθήκων «είδε» επιχειρηματικά συμφέροντα (ποια;) που επιθυμούν (γιατί;) να κλείσουν τον Alpha πίσω από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το κορίτσι του «Μες στην καλή χαρά» και έγινε περίγελος στα μάτια των τηλεθεατών. Δυστυχώς, μας έχει συνηθίσει αυτός, η προσωποποίηση της τρικυμίας εν κρανίω, σε τέτοιες «ηρωικές» παρεμβάσεις, με φωνές και μορφασμούς που είναι φυσικά αρμοδιότητας ψυχιάτρου. Ασχέτως αν το φιλοθεάμον κοινό τον... απόλαυσε το περασμένο Σάββατο σε ρόλο «γατούλη» ενώπιον του αγριεμένου Ηλία Κασιδιάρη. Τον παραδίδουμε στη χλεύη όλων των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού της Κάντζας! Αυτοί τουλάχιστον ξέρουν...

Ο...Ακάκιος

Keywords
δημος, δον κιχώτης, ηλία κασιδιάρη, σωρεία, espresso, alpha, αθηνα, bmw, happy, μπλογκ, mini, εκλογες, radio, μμε, fame, ασπα, φταις, facebook, κοκ, κασιδιαρης, τελη κυκλοφοριας, βιβλια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.facebook.com, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, σταυροι, τελη κυκλοφοριας 2014, εκλογες 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ηλία κασιδιάρη, γκει, το θεμα, αυτοκινητο, βημα, γυναικα, θεμα, κοκ, μμε, ραδιοφωνο, ρωτησε, τηλεοραση, τηλεφωνο, alpha, αγαπη, αδυναμια, ασπα, ανθρωπος, αφορμη, βγαινει, γεγονος, γινει, δευτερο, δυστυχως, δικη, δον κιχώτης, δωρο, εγινε, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκρηκτικο, εκφρασεις, εποχη, επρεπε, ερχονται, εφημεριδα, εχθροι, ζωη, ζωνη, ιδια, ιδιο, ισχυει, θρασος, κυνηγι, κινητο, κινηση, λογο, μαιος, ματια, μηνες, μπλογκ, μπλοκο, μυαλο, ομιλος, πρωι, ρολο, σαββατο, σεναριο, σωβρακα, σωρεία, τυπος, φυσικα, φορα, air, αιματα, ανηκει, δημητρης, εκπομπες, κληση, κωνσταντινα, κυριακη, mini, ορχηστρα, πηγες, πληροφοριες, υλικα
Τυχαία Θέματα