Διέκοψαν το ρεύμα και σε παραπληγικό στη Νέα Αγχίαλο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΔιέκοψαν το ρεύμα και σε παραπληγικό στη Νέα ΑγχίαλοΣάββατο, Ιούλιος 26, 2014 - 13:00

ΝΕΑ υπόθεση διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ σε σπίτι τετραπληγικού, αυτή τη φορά ευτυχώς χωρίς τις τραγικές συνέπειες που είχε η υπόθεση της 56χρονης στα Χανιά, κατήγγειλε με επιστολή

της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ζέττα Μακρή (φωτό). Το περιστατικό συνέβη στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, όπου η επιχείρηση διέκοψε το ρεύμα σε έναν τετραπληγικό που έχει οφειλές κι ενώ τον Ιανουάριο του 2013 είχε απορρίψει την αίτησή του για υπαγωγή στο κοινωνικό τιμολόγιο, αν και ο ίδιος υποστηρίζεται με οξυγόνο, ενώ η σύζυγός του πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας! Για καλή τους τύχη, οι συγγενείς τους αντιλήφθηκαν τα συνεργεία που διέκοψαν την παροχή το μεσημέρι της Πέμπτης και διαμαρτυρήθηκαν άμεσα στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να επανασυνδεθεί το ρεύμα! «Θα ήθελα να διερευνήσετε με την απαιτούμενη ευαισθησία τις παραπάνω καταγγελίες, έτσι ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα...» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή της η κυρία Μακρή.

Σε βαρύ κλίμα

Εν τω μεταξύ, σε βαρύ κλίμα έγινε από το νεκροταφείο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Πατελάρι του Δήμου Πλατανιά η κηδεία της 56χρονης τετραπληγικής, η οποία άφησε αβοήθητη την τελευταία της πνοή μετά τη διακοπή ρεύματος στην οποία προέβη η ΔΕΗ στο σπίτι της στη Νέα Χώρα Χανίων. Συντετριμμένοι ήταν οι γιοι της, οι οποίοι κατηγορούν τη ΔΕΗ για τον χαμό της μητέρας τους και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Η νεκροτομή που έγινε -παρουσία τεχνικού συμβούλου της ΔΕΗ- στη σορό της άτυχης Ευτυχίας Ποποδάκη δεν οδήγησε σε ασφαλή συμπεράσματα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της.

«Δεν προκύπτει σαφές εύρημα, τέτοιο που να δικαιολογεί τον θάνατο της 56χρονης, πάντως υπάρχει πρόβλημα και με το καρδιαγγειακό σύστημα και με το αναπνευστικό» είπε ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής εξέτασης Αντώνης Παπαδομανωλάκης που αναμένει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων. Η ΔΕΗ διενεργεί διοικητική προανάκριση «για την πλήρη καταγραφή της υπόθεσης και την αξιολόγηση των συμβάντων και των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν» όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά.

Ε. Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα