Διαμαρτυρίες και κλειστά μαγαζιά την Κυριακή

ΡΕΠΟΡΤΑΖΔιαμαρτυρίες και κλειστά μαγαζιά την ΚυριακήΔευτέρα, Ιούλιος 14, 2014 - 16:09

Μετ' εμποδίων άρχισε το πιλοτικό πρόγραμμα λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, αφού η κίνηση ήταν ιδιαίτερα υποτονική, ενώ σημειώθηκαν και έντονες αντιδράσεις από εργαζομένους στον χώρο του εμπορίου. Είναι χαρακτηριστικό πως στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αρκετά καταστήματα δεν άνοιξαν τις πόρτες τους στο καταναλωτικό

κοινό και παρέμειναν κλειστά, ενώ στην οδό Ερμού διοργανώθηκε πορεία διαμαρτυρίας κατά της σχετικής υπουργικής απόφασης.
Συγκεκριμένα, στον πεζόδρομο της Ερμού αρκετά καταστήματα είχαν κατεβασμένα ρολά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κάποια που λειτουργούσαν έκλεισαν τις πόρτες τους, όταν είδαν πως πλησίασε προς το μέρος τους η πορεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των σωματείων των εργαζομένων στον χώρο του εμπορίου. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι απεργοί απέκλεισαν την είσοδο των καταστημάτων που λειτουργούσαν και αποδοκίμαζαν τους μετρημένους στα δάχτυλα πελάτες λέγοντάς τους πως η Κυριακή είναι μέρα παραδοσιακής αργίας και όχι ημέρα που είναι ανοιχτά τα μαγαζιά. Σε κάποιες περιπτώσεις προκλήθηκε ένταση μεταξύ απεργών και πολιτών, αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ του νόμου για ανοιχτά καταστήματα και τις Κυριακές.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, για ένα χρόνο πιλοτικά θα λειτουργούν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου στις εξής περιοχές: ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου, Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, Δήμος Μυκόνου, Δήμος Θήρας, Δήμος Ερμούπολης Σύρου, Δήμος Κω και Δήμος Ρόδου. Παράλληλα, σήμερα αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 30 Αυγούστου, ενώ την επόμενη Κυριακή τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά, με βάση τη νομοθεσία που προβλέπει το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων επτά φορές τον χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα