Διακριτικά με φάβα και καραβιδόψυχα

14:03 4/5/2016 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗOσα παίρνει ο άνεμοςΔιακριτικά με φάβα και καραβιδόψυχαΤετάρτη, Μάιος 4, 2016 - 14:02

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Με «τσίπουρο Αποστολάκη» και κουτσομούρα πέρασε τη Δευτέρα του Πάσχα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Εμφανίστηκε με την Περιστέρα, τους δύο γιους τους, την οικογένεια του Αλέκου Φλαμπουράρη και το ζεύγος Χριστόφορου Παπαδόπουλου στις 4 το απόγευμα στο αγαπημένο του στέκι, το παραλιακό ταβερνάκι

«Αιγινίτισσα» του Φώντα, και κάθισε μέχρι που έδυσε ο ήλιος. Αλλωστε το τραπέζι του, πλάι στο κύμα, τον περίμενε.

Οποτε ο πρωθυπουργός πηγαίνει στην Αίγινα δεν παραλείπει να περάσει από εκεί. Εδειχνε ευδιάθετος και χαλαρός. Εξ ου και κατανάλωσε το υπέροχο τσιπουράκι, που το συνόδευσε με καλαμάρι, κουτσομούρα, φάβα και καραβιδόψυχα. Η παρέα ήταν ιδιαίτερα διακριτική. Το ίδιο και οι θαμώνες της ταβέρνας, που απλώς χαιρέτησαν στην είσοδό του τον Αλέξη Τσίπρα και πέραν τούτου τίποτε άλλο.

Φυσικά στην Αίγινα ήταν και ο πρώην κολλητός του πρωθυπουργού και πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος -ως γνωστόν- έχει σπίτι στο νησί. Πέρσι τέτοια εποχή, θυμάμαι, είχε αρχίσει να διαρρηγνύεται η τρομερή αυτή φιλία και λίγο αργότερα έσπασε εντελώς! Φαντάζομαι ότι ο ένας θα φρόντισε να αποφύγει τον άλλον...

(!)

Τίμησε όλα τα πασχαλινά έθιμα αλλά και τη γιορτή του αγίου Γεωργίου ο ωραίος βουλευτής Αχαΐας, που καίει καρδιές στο Κοινοβούλιο, Ανδρέας Κατσανιώτης. Μάλιστα ανέβασε φωτογραφίες στην προσωπική ιστοσελίδα του από το κατανυκτικό Πάσχα που πέρασε, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, τα οποία εκείνος χαρακτηρίζει «βαριά, γκρίζα σύννεφα που σκιάζουν τον ορίζοντα της χώρας»... Πάντως εκτός από τη γενέτειρά του Πάτρα, ο βουλευτής εθεάθη και στο αγαπημένο του Αγρίνιο, την ώρα του ψησίματος του οβελία! Στο Αγρίνιο το ψήνουμε καλύτερα, Ανδρέα!

Τον «έφαγε» ο φοιτητής του

Ο φοιτητής «καθάρισε» τον καθηγητή! Η κόντρα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον πρώην πλέον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάση Γιαννόπουλο (φωτό) έγινε πολύ γνωστή. Αυτό που δεν μαθεύτηκε είναι το γεγονός ότι ο Γιαννόπουλος ήταν καθηγητής του Πολάκη, όταν ο δεύτερος φοιτούσε στην Ιατρική, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μάλιστα ο Θανάσης Γιαννόπουλος, ενοχλημένος από αυτή την εξέλιξη, έλεγε σε συνομιλητές του: «Δεν θα μου πει εμένα ο πρώην φοιτητής μου τι πρέπει να κάνω»!

Χαρές για τον Πρόεδρο

Ο παππούς Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βάπτισε τον εγγονό του -από τον γιο του Βασίλη- στη Μάνη. Ο μικρός βαφτίστηκε στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στην πανέμορφη Καρδαμύλη. Τυχερός ο μικρούλης και για τον παππού του, αλλά και για το γεγονός ότι πήρε το όνομά του σε ένα από τα μαγευτικότερα σημεία της Μεσογείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα