«ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ…ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ»

SHOWBIZ«ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ…ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ»Πέμπτη, Οκτώβριος 20, 2016 - 14:48

«ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ…ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ»

ΕΚΘΕΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΛΙΔΗΣ» (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 25-28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016)

Η Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ», διοργανώνει στην Θεσσαλονίκη

στις 25-28 Οκτωβρίου 2016 μια ιστορική, πολυεπίπεδη έκθεση βασισμένη στη σκοτεινή περίοδο της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα.

Η Έκθεση αποτελεί μια εκδήλωση Mνήμης στους αφανείς ήρωες και τους πεσόντες του πολέμου και καταδεικνύει τις γερμανικές θηριωδίες, τις καταστροφές, τις εκτελέσεις, την πείνα και τα δεινά που πέρασε ο Ελληνικός λαός από τους κατακτητές.

Βασισμένη σε φωτογραφικό υλικό της εποχής για τις πόλεις και τα χωρία που υπέστησαν τη βία και τη βαναυσότητα, η Έκθεση καλεί όλους τους Έλληνες αλλά και τους πολίτες του κόσμου να θυμηθούν την ιστορική εκείνη περίοδο που άλλαξε το χάρτη της Ευρώπης.

Τιμητική θέση στην έκθεση θα έχει το χωριό LIDICE της Τσεχίας, το οποίο υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή από του Γερμανούς κατακτητές.

Το αφιέρωμα στο χωριό LIDICE πλαισιώνεται από υλικό παραχωρημένο από το Μουσείο «LidiceMemorial». Ειδικές ενότητες κατέχουν επίσης τα ιστορικά μέρη Θεσσαλονίκη, Καλάβρυτα και Κρήτη, αλλά και η υπόλοιπη Ελλάδα με πάνω από 350 φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Η Έκθεση η οποία τεκμηριώνει αλλά και τιμά την ιστορική μνήμη, διοργανώνεται την περίοδο της Επετείου του «ΟΧΙ» στην Θεσσαλονίκη που συμπίπτει με τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης καθώς και της μνήμης του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου.

Η Έκθεση διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας τον Φεβρουάριο του 2016 με μεγάλη προσέλευση. Όσοι επισκέφτηκαν την έκθεση έφυγαν με τις θετικότερες των εντυπώσεων και με αίσθημα βαθιάς συγκίνησης μιας και οι μνήμες της απώλειας των δικών μας ανθρώπων από τις θηριωδίες των Γερμανών στη διάρκεια του πολέμου είναι ακόμα νωπές.

Τα εγκαίνια θα τελέσει η .Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, την 26η Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12:00 μ.μ.

Την έκθεση έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους, το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότηση (Μακεδονίας-Θράκης), το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας καθώς και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας Κ.Ε.Δ.Ε.

Διάρκεια έκθεσης από 25 έως 28 Οκτώβριου 2016. Ώρες λειτουργίας 10:00-18:00.

Δείτε την πρόσκληση:

Keywords
Τυχαία Θέματα