Χωρίς φόβο, αλλά με πάθος

ΑΘΛΗΤΙΚΑΧωρίς φόβο, αλλά με πάθοςΤρίτη, Σεπτέμβριος 16, 2014 - 13:42

Το ταξίδι στα... «αστέρια» ξεκινάει απόψε (21.45 N/S 2) για τον Ολυμπιακό από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Ατλέτικο Μαδρίτης για την 1η αγωνιστική του 1ου Ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Το έργο των «ερυθρολεύκων» απέναντι στην περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης αναμένεται εξαιρετικά δύσκολο, ωστόσο Μίτσελ και Ρομπέρτο ξεκαθάρισαν χθες με μια φωνή πως «δεν φοβόμαστε!».

«Το μάξιμουμ»

Απολαυστικός,

γι' ακόμη μία φορά, ήταν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του πειραϊκού συλλόγου. «Γνωρίζουμε πολύ καλά τη δυσκολία της διοργάνωσης. Είτε παίζεις κόντρα στην Παρί είτε κόντρα στην Ατλέτικο, αν δεν πιάσεις το μάξιμουμ της απόδοσής σου -και παραπάνω- θα το πληρώσεις.

»Η σαββατιάτικη νίκη της Ατλέτικο επί της Ρεάλ ήταν ένα καλό δείγμα για να καταλάβει ο κόσμος το μέγεθος της αυριανής μας αντιπάλου. Εαν έλεγα στους παίκτες μου πριν από το ματς "είμαστε χειρότεροι, πάμε να χάσουμε", θα πίστευαν ότι ο παππούς τα έχει χάσει! Εμείς θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε» είπε ο Μίτσελ, προσθέτοντας: «Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν φοβόμαστε. Εχουμε την εμπειρία, και πίστη στον εαυτό μας. Εγώ απλώς στήνω την ομάδα. Εκείνοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν πραγματικά το παιχνίδι είναι οι παίκτες. Εάν δεν κερδίσουμε, δεν ξέρω πραγματικά πώς θα πάμε για φαγητό το βράδυ».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του τερματοφύλακα των Πειραιωτών, Ρομπέρτο. Ο Ισπανός γκολκίπερ, αφού ξεκαθάρισε πως το παιχνίδι αυτό δεν το βλέπει ούτε ως ρεβάνς ούτε ως ευκαιρία για εκδίκηση επειδή δεν τον κράτησε η Ατλέτικο, είπε: «Είμαστε πανέτοιμοι. Θα μείνουμε πιστοί στο στυλ του παιχνιδιού μας. Ειναι εφικτός στόχος η νίκη». Κλείνοντας, τόνισε ότι «πέρσι ήταν μία πολύ καλή χρονιά για μένα και την ομάδα. Θέλουμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας».

Πιθανή ενδεκάδα

Οσον αφορά την αρχική ενδεκάδα, οι Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Εντινγκά, Κασάμι, Ντομίνγκες, Ντουρμάζ, Αφελάι, Διαμαντάκος έχουν προβάδισμα να ξεκινήσουν ως βασικοί. Μήτρογλου και Φουστέρ διεκδικούν επίσης θέση στο αρχικό σχήμα.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Πορτογάλος Πέδρο Προένσα. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Γιουβέντους θα υποδεχθεί (21.45 N/S 7) στο Τορίνο τη Μάλμε.

*Στις 19.00 (N/S 1) η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού θα κοντραριστεί με την αντίστοιχη της Ατλέτικο Μαδρίτης στου Ρέντη για την 1η αγωνιστική του Youth League.

Χάρης Δάντσης

Keywords
Τυχαία Θέματα