Χειροκροτήματα για Καραμανλή!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΧειροκροτήματα για Καραμανλή!Πέμπτη, Οκτώβριος 27, 2016 - 15:17

Στοιβαγμένοι πίσω από τα μεταλλικά κιγκλιδώματα που είχαν στηθεί από νωρίς χθες το πρωί γύρω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, εκατοντάδες Θεσσαλονικείς ανέμεναν υπομονετικά στην ουρά για να περάσουν από μια πλαϊνή πόρτα στο εσωτερικό της εκκλησίας και να ανάψουν ένα κεράκι στον πολιούχο της πόλης τους.

Οι επίσημοι από τις 10.30 το πρωί έμπαιναν στον ναό από την κεντρική είσοδο. Η άφιξη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή

χτύπησε σαν ηλεκτρικό ρεύμα το πλήθος, που άρχισε να τον χειροκροτεί δυνατά και να τον επευφημεί.

Ο κ. Καραμανλής, που έφτασε μόνος του, αρκέστηκε να χαμογελάσει και να χαιρετήσει τον κόσμο με ένα νεύμα, οδεύοντας προς το εσωτερικό του ναού. Να σημειωθεί ότι το πλήθος δεν χειροκρότησε κανέναν άλλον επίσημο.

Λίγη ώρα αργότερα έφτασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και στον αύλειο χώρο του ναού η μπάντα του Γ' Σώματος Στρατού παιάνισε τον εθνικό ύμνο, τον οποίο έψαλε δυνατά το στρατιωτικό άγημα, συγκινώντας το συγκεντρωμένο πλήθος.

Η παρουσία αστυνομικής δύναμης ήταν ισχυρή, με τους πολίτες να κοιτούν με αγωνία κάθε φορά που ένα καλογυαλισμένο, μαύρο, πολυτελέστατο Ι.Χ. έφτανε στον χώρο. Πολλοί ήταν εκείνοι που επισήμαναν την απουσία του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του υπουργού Εθνικής Αμυνας και προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμένου.

Ψίθυροι

Η άφιξη της βουλευτή της Ν.Δ. Ελενας Ράπτη συνοδεύτηκε από ψιθύρους του τύπου «μόνη της ήρθε; Πού είναι ο Γιώρκας;». Λίγο νωρίτερα είχαν αφιχθεί η υφυπουργός Εσωτερικών (ΥΜΑΘ) Μ. Κόλλια-Τσαρουχά, ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ο Δημήτρης Σταμάτης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Κ. Γκιουλέκας, ο Κ. Ζουράρις, ο Σ. Φάμελλος, ο Δημήτρης Μάρδας, ο Στ. Καλαφάτης κ.ά. Πεζός, φορώντας κοστούμι και γραβάτα, κρατώντας ένα ποτήρι καφέ στο χέρι, έφτασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, που δεν φόρεσε το χρυσό διάδημα που προβλέπεται από το πρωτόκολλο. Δυστυχώς, τη δοξολογία προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι οπαδοί του Σώρρας, που «είδαν φως και μπήκαν» μοιράζοντας φέιγ βολάν για το πώς μπορεί να σβηστεί το ελληνικό χρέος...

Ο Ανθιμος έψαλε τον εθνικό ύμνο

Ψέλνοντας από άμβωνος τον εθνικό ύμνο, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος ολοκλήρωσε χθες την πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης και τις ιστορικές επετείους της απελευθέρωσης της πόλης και της 28ης Οκτωβρίου. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στα θεμέλια της κοινωνίας μας, που είναι η Ορθοδοξία και η Εκκλησία, και στους αγώνες της πατρίδας μας. «Ορθοδοξία, Εκκλησία, αγώνας, ευπρέπεια, αγάπη, συνεργασία, σεβασμός, φιλαλληλία για να είμαστε όλοι καλύτερα και καλύτεροι» είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης, που έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία ότι πρέπει να ξεχάσει τις επεκτατικές βλέψεις της.

Keywords
Τυχαία Θέματα