Χαμένος στον κόσμο του χασίς ο Αλβανός της Πέτρου Ράλλη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠΟΥ ΘΕΡΙΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣΧαμένος στον κόσμο του χασίς ο Αλβανός της Πέτρου ΡάλληΠέμπτη, Σεπτέμβριος 17, 2015 - 16:29

Καταπέλτης είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για τον Αλβανό οδηγό του φονικού Smart, που προκάλεσε μακελειό (με τρεις νεκρούς) στην Πέτρου Ράλλη πριν από 11 μήνες.

ΑΠΟ ΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Ο 28χρονος Ερβις Μάρκου κατηγορείται ότι «θέρισε» ανθρώπους οδηγώντας

(με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων!) σαν... χαμένος υπό την επήρεια χασίς, μαζί με αντιεπιληπτικά χάπια.

Η «Espresso» δημοσιεύει το βούλευμα-φωτιά, με το οποίο η υπόθεση του φρικιαστικού τροχαίου (σημειώθηκε το πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2014) παραπέμπεται στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Ο 28χρονος αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο στις 9 Οκτωβρίου. Στην πρότασή της -την υιοθετεί το δικαστικό συμβούλιο- η αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών αποδίδει εγκληματικές ευθύνες στον προφυλακισμένο κατηγορούμενο, ο οποίος, αν και λάμβανε φάρμακα για τις επιληπτικές κρίσεις, έκανε παράλληλα χρήση ναρκωτικών! Μάλιστα, προκειμένου να στηρίξει το ενδεχόμενο της ύπαρξης δόλου, επικαλείται τις εκθέσεις εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., από τις οποίες προκύπτει ξεκάθαρα ότι στο αίμα και στα ούρα του κατηγορουμένου ανιχνεύτηκε κάνναβη. Σημειώνεται ότι σε βάρος του η Εισαγγελία είχε ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροήν και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά την οδήγηση οχήματος. Ωστόσο μετά την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για τις πράξεις της οδήγησης χερσαίου μεταφορικού μέσου υπό την επίδραση ναρκωτικών, από την οποία προκλήθηκε θάνατος, και προμήθειας και χρήσης ποσότητας ναρκωτικών προς ιδία αποκλειστικά χρήση.

Ναρκωτικά

«Ο κατηγορούμενος, οδηγώντας υπό την επήρεια ναρκωτικής ινδικής κάνναβης και αντιεπιληπτικών φαρμάκων, το υπ' αριθμόν κυκλοφορίας (...) αυτοκίνητο ενεπλάκη σε οδικό τροχαίο υλικών ζημιών επί της οδού Πέτρου Ράλλη, στον Ταύρο Αττικής, όταν συγκρούστηκε με το υπ' αριθμόν κυκλοφορίας (...) αυτοκίνητο ταξί» σημειώνεται στο βούλευμα. Επειτα ο 28χρονος ακολούθησε τρελή κούρσα θανάτου, προκαλώντας τελικά τη φρίκη με διαμελισμένα κορμιά στο οδόστρωμα! Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν ακαριαία και μία γυναίκα άφησε την τελευταία πνοή της την επόμενη μέρα.

«Ισχυρίστηκε ότι το συμβάν οφείλεται σε κρίση επιληψίας, συνεπεία της οποίας το πόδι του τεντώθηκε και παρέμεινε κολλημένο πάνω στο γκάζι. Ο ισχυρισμός αυτός ελέγχεται ως αβάσιμος» επισημαίνεται χαρακτηριστικά, αφού, σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο, ο Αλβανός φέρεται ότι ανέπτυξε συνειδητά ταχύτητα και διέφυγε με κατεύθυνση τον Κηφισό, θέλοντας να αποφύγει τις όποιες συνέπειες από τη σύγκρουση με το ταξί: «Η συμπεριφορά αυτή καταδεικνύει ότι, επειδή ακριβώς αντιλήφθηκε ότι συγκρούστηκε με άλλο όχημα, ανέπτυξε αμέσως ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, ώστε να μη χρειαστεί να δώσει τα στοιχεία του, αποφεύγοντας τις συνέπειες, δεδομένου μάλιστα και του ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ήταν ιδιοκτησίας άλλου ατόμου»!

Επιπλέον η έλλειψη ιχνών τροχοπέδησης, την οποία διαπίστωσαν οι πραγματογνώμονες της Τροχαίας στο σημείο της τραγωδίας, «μπορεί να συμβεί και σε περίπτωση απειρίας αλλά και από το σοκ που μπορεί να υποστεί ο οδηγός από την απώλεια ελέγχου του οχήματος», ενώ καταλήγει ότι ακόμα κι αν ευσταθούσε η εκδοχή του κατηγορουμένου ότι υπέστη ξαφνική επιληπτική κρίση, πάλι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας στον δρόμο. Σημειώνεται επίσης ότι ήξερε πως τα φάρμακα ενδέχεται να προκαλέσουν παρενέργειες (υπνηλία ή ζάλη), ενώ εκείνη τη μέρα δεν είχε ακολουθήσει τις συστάσεις του γιατρού του για συμπλήρωση οκτώ ωρών ύπνου.

Κυρίως όμως η δικαστική λειτουργός στέκεται στα αποτελέσματα των τοξικολογικών, σύμφωνα με τις οποίες «ανιχνεύτηκε το κύριο συστατικό της κάνναβης καθώς και η λήψη αντιεπιληπτικών χαπιών Valproic Acid και Levetiracetam».

Διάγνωση

Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι, αν και γιατρός ιδιωτικού θεραπευτηρίου στις 19 Φεβρουαρίου 2013 και 19 Μαρτίου 2013 διέγνωσε ότι ο 28χρονος παρουσίαζε κρίσεις επιληψίας λόγω παλαιότερης κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης, «τα αντικειμενικά ευρήματα της MIR εγκεφάλου, στην οποία υπεβλήθη στις 8-3-2013, περιορίζονται σε παχυβλεννογοτιδικές αλλοιώσεις (...), χωρίς να παρατηρούνται εστίες παθολογικής πρόσληψης, ενώ παθολογία δεν ανευρέθη ούτε στις 20-10-2014,
μετά από απεικονιστικό έλεγχο CT εγκεφάλου».

Από την πλευρά του ο συνήγορος του 28χρονου Χρήστος Μαυρομάτης λέει: «Νιώθουμε απόλυτη συμπόνια προς τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους τόσο άδικα. Οφείλουμε να πιστεύουμε ότι όλα οφείλονται σε αμελείς συμπεριφορές του κατηγορουμένου και όχι σε εκ προθέσεως συμπεριφορές, όπως αυτές αποδίδονται στο παραπεμπτικό βούλευμα».

Η τρελή πορεία και οι αδικοχαμένοι νέοι

Ηταν 10.05 το πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2014, όταν το Smart του Ερβις Μάρκου παρέσυρε έπειτα από ξέφρενη πορεία έναν άντρα και δύο γυναίκες, που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, σχεδόν μπροστά από το κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη. Σε βίντεο-ντοκουμέντο φαινόταν το αυτοκίνητο να κινείται στην αριστερή λωρίδα και, ξαφνικά, έπειτα από έναν ελιγμό να συγκρούεται με ταξί που βρισκόταν στα δεξιά. Αντί να σταματήσει, ο οδηγός ακολούθησε τρελή, φονική πορεία.

Ο Αλβανός στον ανακριτή ισχυρίστηκε ότι πάσχει από επιληψία που προήλθε από αιμάτωμα στο εγκέφαλο, το οποίο είχε υποστεί στη διάρκεια τροχαίου ατυχήματος. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, καθώς προέκυψε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα και παρέμεινε σε κατ' οίκον περιορισμό, μέχρις ότου το δικαστικό συμβούλιο διέταξε την προφυλάκισή του. Οπως προέκυψε, το 2009 είχε βγάλει άδεια οδήγησης χωρίς να ενημερώσει τον γιατρό που τον εξέτασε για το ιστορικό επιληψίας, ενώ είχε καταδικαστεί τρεις φορές στο παρελθόν για παραβάσεις του ΚΟΚ! Θύματα της φονικής κούρσας ήταν ο 23χρονος αστυνομικός Αναστάσιος Χριστοδουλίδης (φωτό), ο οποίος πήγαινε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για να παρακολουθήσει σεμινάρια, και δύο γυναίκες. Η μία (31 ετών, Αλβανίδα) που διαμελίστηκε σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ η δεύτερη (24 ετών, Αλβανίδα) που ακρωτηριάστηκε, έδωσε σκληρή μάχη να κρατηθεί στη ζωή, νοσηλευόμενη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, αλλά «έσβησε» την επόμενη ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα