«Μπουρλότο» για τις γερμανικές αποζημιώσεις από τον Βούτση

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος «Μπουρλότο» για τις γερμανικές αποζημιώσεις από τον ΒούτσηΔευτέρα, Ιανουάριος 15, 2018 - 17:22

❱❱ Ο πρόεδρος της Βουλής, έτοιμος να θέσει το θέμα στον ομόλογό του (πλέον) Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Από τη
Βίβιαν Μπενέκου

Βούτσης και Σόιμπλε είναι πλέον ομόλογοι, και η συνάντησή τους είναι θέμα χρόνου.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,

ως πρόεδρος της γερμανικής Βουλής πια, περνάει «στα χέρια του Βούτση».

Οι γερμανικές αποζημιώσεις θα είναι το πρώτο θέμα συζήτησής τους όταν έρθει στην Αθήνα ή όταν ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων μεταβεί στα λημέρια του Σόιμπλε.



«Εχουμε ανταλλάξει συγχαρητήριες κι ευχαριστήριες επιστολές και ο ίδιος ο Σόιμπλε θέτει το ζήτημα μιας γνωριμίας και από κοντά. Ελπίζω μια τέτοια συνάντηση να γίνει μέσα στο 2018 εφόσον θα έχω μαζί μου την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του εξαιρετικού πορίσματος που εκδόθηκε από την αρμόδια επιτροπή για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις» δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Νίκος Βούτσης δηλαδή προτίθεται να βάλει «το μπουρλότο των αποζημιώσεων» μέσα στο γερμανικό Κοινοβούλιο και ένας Θεός ξέρει τι θα πετύχει!

Απαρηγόρητος ο Ψαριανός

❱❱«Φίλοι κολλητοί, από 12 χρονών στον Χολαργό, από την πρώτη γυμνασίου από το 1966 μιλάμε, αλλά συχνά χαμένοι.
Μπήκαμε στο γυμνάσιο και στη χούντα, έξι χρόνια στο ίδιο θρανίο, πέντε στον Χολαργό...» Ετσι ξεκίνησε το πολύ συναισθηματικό σημείωμά του για τον φίλο του Τζίμη Πανούση, που έφυγε από τη ζωή, ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός. Ο Τζίμης κι ο Γρηγόρης ήταν πολύ στενοί παιδικοί φίλοι κι ο βουλευτής τις τελευταίες ώρες είναι απαρηγόρητος.

«Τα πήρε στο κρανίο»

❱❱Ανεπάγγελτο χαρακτηρίζει η Κατερίνα Μάρκου (φωτό) τον Ζουράρι. Η ανεξάρτητη βουλευτής και «βέρα Θεσσαλονικιώτισσα», η οποία δεν σηκώνει πολλά πολλά για την πόλη της και τα σύμβολά της, «τα πήρε στο κρανίο» με τον υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι:
«Ο ανεπάγγελτος μια ζωή Ζουράρις υβρίζει τώρα την ιστορική ομάδα του Αρη. Την ομάδα των ντόπιων Θεσσαλονικέων, την ομάδα που από το 1914 γυμνάζει τα παιδιά της πόλης, για να μη γίνουν Καρανίκες αλλά Γκάληδες και Γιαννάκηδες.
Να τον χαίρονται οι κύριοι Τσίπρας - Καμμένος και τα αφεντικά του»!
Δίκιο έχει η Κατερίνα... Ολα είναι θέμα παιδείας, κύριε Ζουράρι. Πολλώ δε μάλλον, όταν είσαι υφυπουργός Παιδείας.

❱❱Η Σία Αναγνωστοπούλου πήγε στα εγκαίνια της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», που θα λειτουργήσει στο κτίριο του πατρικού σπιτιού του ποιητή, στην Πάτρα.
Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, παρευρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια της Στέγης τα οποία τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Σημειώνεται ότι το σπίτι ανακατασκευάστηκε κατόπιν προσφοράς του ομογενούς, Πατρινού στην καταγωγή, Θανάση Στεφανόπουλου και φιλοξενεί μία μόνιμη έκθεση της ιστορίας του σπιτιού, προσωπικά αντικείμενα του ποιητή, χειρόγραφα και φωτογραφικό υλικό.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα