Μπλόκο στους τουρίστες

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜπλόκο στους τουρίστεςΠέμπτη, Σεπτέμβριος 28, 2017 - 14:14

❱❱ Η Τουρκία απαγόρευσε στα σκάφη αναψυχής να προσεγγίζουν ελληνικά νησιά

Η απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Μεταφορών της Τουρκίας να απαγορεύσει τον απόπλου των τουριστικών σκαφών με τουρκική σημαία προς τα ελληνικά νησιά δείχνει ότι η Aγκυρα επιχειρεί να διακόψει το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας, προκαλώντας έτσι νέα εστία έντασης.

Ο αρμόδιος υπουργός Αχμέτ Αρσλάν ανακοίνωσε ότι από τις 12 Οκτωβρίου απαγορεύονται τα δρομολόγια με επιβατηγά

και εμπορικά πλοία από τα τουρκικά λιμάνια προς την Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι τα ελληνικά νησιά δεν θα έχουν πλέον τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα απέναντί τους τουρκικά παράλια.

Η απόφαση έχει να κάνει με την παράνομη τακτική που ακολούθησαν Τούρκοι ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών, να έρχονται ως επισκέπτες στα νησιά και να επιβιβάζουν επισκέπτες, σε συνεργασία με Ελληνες τουριστικούς επιχειρηματίες.

Στην ουσία, με αυτόν τον τρόπο πουλούσαν πειρατικές κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά, δημιουργώντας φυσικά πλήγμα στην ελληνική οικονομία. Οι έλεγχοι από τις ελληνικές Αρχές αποκάλυψαν την παράνομη συνεργασία και είχαν αποτέλεσμα να μεταταχθεί η Τουρκία στους διεθνείς οργανισμούς, όπως οι νηογνώμονες, σε ναυτιλία με «γκρίζες» υπηρεσίες.

Τουρκικά μέσα υποστηρίζουν ότι οι ελληνικές Αρχές το έκαναν σκόπιμα, με στόχο να υποβαθμιστεί σε γκρίζα η λευκή σημαία που έχουν. Ακολούθησε σειρά διαπραγματεύσεων μεταξύ υπηρεσιακών στελεχών των δύο χωρών, αλλά η απαγόρευση απόπλου πριν από λίγες μέρες σε ένα τουρκικό ιστιοφόρο που λειτουργούσε «πειρατικά» προκάλεσε την τουρκική αντίδραση.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα