Αστεγος με τρεις σωματοφύλακες

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑστεγος με τρεις σωματοφύλακεςΠέμπτη, Φεβρουάριος 18, 2016 - 11:08

Ο 59χρονος Γιώργος φροντίζει τους τετράποδους «φίλους» του και αρνείται να πάει σε ξενώνα γιατί έτσι θα πρέπει να τους αποχωριστεί!


Εδώ και χρόνια βρίσκει καταφύγιο σε ένα τσιμεντένιο παγκάκι στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Π. Μελά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και στις πρασινάδες (κάπου) στο Σέιχ Σου.

Από τον
Μάριο

Πετμεζά

«Συγκάτοικοί» του είναι ο Μπρούνο, ο Εκτορας και ο Ηρακλής, τους οποίους φροντίζει καθημερινά. Γι' αυτά τα σκυλάκια, άλλωστε, ο 59χρονος Γιώργος αρνείται να πάει στο υπνωτήριο αστέγων, αφού θα έπρεπε να τα αποχωριστεί!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ

Η εικόνα του αστέγου που μοιράζεται το λιγοστό φαγητό του με τους τετράποδους φίλους του προκαλεί συγκίνηση. «Ο,τι έχω το μοιράζω στα τέσσερα!» λέει ο ίδιος στην «Espresso». Τις τελευταίες ημέρες στην παρέα του έχει προστεθεί και τέταρτο σκυλί, το αφεντικό του οποίου πέθανε. «Ψάχνω κάποιον να μπορεί να τον φροντίζει. Μέχρι να βρω, θα τον έχω μαζί μου μαζί με τα άλλα τρία σκυλιά που προσέχω από κουταβάκια» λέει.



Δίπλα του, ο Μπρούνο, ο Εκτορας και ο Ηρακλής -οι πιστοί «φύλακές» του-, απολαμβάνουν τα χάδια του. Ο Γιώργος τούς μιλά τρυφερά και τους δίνει εντολές τις οποίες εκτελούν με απίστευτη υπακοή! «Ζω στον δρόμο 13 χρόνια. Τα μισά στην Αθήνα και τα υπόλοιπα εδώ, στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι από την Κομοτηνή, αλλά έφυγα όταν τα αδέλφια μου "έφαγαν" κάποια χρήματα που είχα από την πώληση δύο χωραφιών» αποκαλύπτει και τονίζει ότι δεν θέλει να πάει στο υπνωτήριο αστέγων του δήμου, γιατί δεν επιτρέπονται τα σκυλιά.

Χρήματα για στείρωση

Το αρτοποιείο που λειτουργεί στη γειτονιά του «σπιτιού» του στη συμβολή Τσιμισκή και Π. Μελά αποτελεί το αγαπημένο στέκι του. Εκεί έχει εμπιστευτεί τα λιγοστά χρήματά του για να μην του τα κλέψουν! Αν και ζει με ό,τι αφήνουν οι περαστικοί, είχε κρατήσει λεφτά ώστε να κάνει στείρωση αλλά και όλα τα εμβόλια στα τρία σκυλιά του, ενώ ήδη τα έχει εφοδιάσει με το ειδικό τσιπ που προβλέπει ο νόμος: «Κάποιοι από την πλατεία Ναυαρίνου μάζεψαν χρήματα και αμέσως πήγα σε κτηνίατρο που φρόντισε τα τρία σκυλιά».

Ο Γιώργος περνάει τα βράδια του στο δάσος του Σέιχ Σου και αυτό που χρειάζεται περισσότερο είναι μια «καλύβα», όπως λέει, για να ζει εκεί με τα σκυλιά, ενώ δεν ζητάει χρήματα για τον ίδιο, αλλά κυρίως για τα φάρμακα που χρειάζονται οι τετράποδοι φίλοι του.

Keywords
Τυχαία Θέματα