Αρχισε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του ξενοδόχου Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑρχισε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του ξενοδόχου Αθηναγόρα ΑνδρεαδάκηΤρίτη, Σεπτέμβριος 13, 2016 - 14:36

Ξεκίνησε χθες, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του ξενοδόχου Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, μέσω της αποστολής στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη μιας γλάστρας-βόμβας με το μήνυμα: «Χαθήκαμε. Ελπίζω να σου αρέσει το δώρο μου. Αν θέλεις, κάλεσέ με...» Για την απόπειρα, που είχε γίνει στις 15 Ιουνίου

2012, έχουν παραπεμφθεί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ως ηθικός αυτουργός και άλλοι έξι κατηγορούμενοι.

Ωστόσο, η ακροαματική διαδικασία δεν άρχισε επί της ουσίας, λόγω κωλύματος που προέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης δύο κατηγορουμένων. Γι' αυτόν τον λόγο, η δίκη διακόπηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί ήδη μία φορά, και μάλιστα μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων κατηγορίας, λόγω της ασθένειας ενός κατηγορουμένου.

Πάντως, με δήλωσή του στην ανακρίτρια που χειριζόταν την υπόθεση, ο Αθηναγόρας Ανδρεαδάκης είχε υποστηρίξει ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν έχει σχέση με την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος χθες δεν έδωσε το «παρών» στη δικαστική αίθουσα και εκπροσωπήθηκε από τους δύο συνηγόρους υπεράσπισής του, θα δικαστεί και στις 19 Σεπτεμβρίου μαζί με άλλους 34 κατηγορουμένους για την υπόθεση των «κόκκινων» δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι ο βασικός κατηγορούμενος και για το σκάνδαλο της Proton Bank, η δίκη για το οποίο έχει επίσης αναβληθεί και η έναρξή της έχει οριστεί εκ νέου για τις 7 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα