Αποκεφαλίστηκε στην Τανάγρα χημικός μηχανικός

16:55 2/7/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΦρικτό δυστύχημα κατά τη διάρκεια δοκιμής με θύμα έναν 28χρονο χημικό μηχανικόΑποκεφαλίστηκε στην Τανάγρα χημικός μηχανικόςΠέμπτη, Ιούλιος 2, 2015 - 16:49

Λίγο προτού ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας για να παντρευτεί την αγαπημένη του βρήκε τραγικό θάνατο σε ένα φρικτό δυστύχημα στο εργοστάσιο εκρηκτικών στην Τανάγρα Βοιωτίας, όπου εργαζόταν, ένας 28χρονος χημικός μηχανικός από τη Χαλκίδα.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Για τον άτυχο Παναγιώτη Διαμαντόπουλο που δούλευε

στην εταιρία Extraco, η οποία δραστηριοποιείται από το 1984 στον τομέα της εμπορίας και παραγωγής εκρηκτικών υλών, η δοκιμή των προϊόντων του εργοστασίου ήταν κάτι που έκανε καθημερινά χωρίς πρόβλημα. Ομως, η τελευταία δοκιμή στις 13.30 της Τρίτης ήταν μοιραία. Την ώρα που βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο που χρησιμοποιείται ως πεδίο δοκιμών για τις εκρηκτικές ύλες τις οποίες παράγει το εργοστάσιο και εξάγει στα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, μια ισχυρότατη έκρηξη του έκοψε το νήμα της ζωής!

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ήταν τόσο ισχυρή, που το 28χρονο παλικάρι αποκεφαλίστηκε και υπέστη καθολικά εγκαύματα στην περιοχή του θώρακα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος χημικός προχώρησε στη δοκιμή δίχως να έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα που συνηθίζονται προκειμένου να αποσοβηθεί κάποιο ατύχημα.

Ακαριαίος θάνατος

Δυστυχώς όμως, προφανώς από κάποιο λάθος στις προσμίξεις, προκλήθηκε αντίδραση που είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη και τον ακαριαίο θάνατό του.

Το τραγικό περιστατικό συγκλόνισε τους συναδέλφους του και τους υπευθύνους του εργοστασίου, μια και ποτέ κατά το παρελθόν δεν έχει σημειωθεί ατύχημα στην Extraco.

Η σορός του Παναγιώτη Διαμαντόπουλου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας, ενώ η οικογένεια και οι φίλοι του 28χρονου (ήταν αρραβωνιασμένος και σε λίγο καιρό θα ντυνόταν γαμπρός) «βούλιαξαν» στον θρήνο αδυνατώντας να πιστέψουν τον άδικο χαμό του νεαρού.

Στο εργοστάσιο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που διερευνούν τυχόν ευθύνες και ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας, ενώ ο υπεύθυνος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα