Αποκάλυψη - Η σχέση τής οικογένειας του Φιλίππου με τους ναζί

SHOWBIZΑποκάλυψη - Η σχέση τής οικογένειας του Φιλίππου με τους ναζίΤρίτη, Ιούλιος 21, 2015 - 13:52

Λάδι στη φωτιά που άναψε η φωτογραφία που δείχνει τη βασίλισσα Ελισάβετ σε ηλικία επτά ετών να χαιρετά ναζιστικά βάζει ντοκιμαντέρ του Channel 4, που ετοιμάζεται να αποκαλύψει ότι η οικογένεια του συζύγου της βασίλισσας, του Φιλίππου, δούκα του Εδιμβούργου, είχε συνδέσμους με τη ναζιστική Γερμανία. Σε αυτό αποκαλύπτεται, μεταξύ άλλων, ότι η αδελφή του Φιλίππου, Σοφία, που ήταν παντρεμένη

με Γερμανό πρίγκιπα, έχει συναντηθεί με τον Αδόλφο Χίτλερ, τον οποίο περιέγραψε «γοητευτικό και φαινομενικά σεμνό άνθρωπο».

Συγκεκριμένα, σε απομνημονεύματά της που δεν έχουν εκδοθεί, η Σοφία έχει περιγράψει ως διασκεδαστικούς τον Χίτλερ και το πρωτοπαλίκαρό του Χέρμαν Γκέρινγκ, ενώ είναι γνωστό ότι είχε ενταχθεί στη γυναικεία ομάδα επικούρησης των ναζί και απαθανατίστηκε με τον Χίτλερ και στον γάμο του Γκέρινγκ, όπου παρίστατο και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Κριστόφ φον Χέσεν, επικεφαλής των SS στο υπουργείο Αεροπορίας. Παντρεμένες με ανώτερους αξιωματικούς των ναζί ήταν όμως και οι τρεις αδελφές του Φιλίππου, ενώ και ο ίδιος, όταν το 1937 παρευρέθηκε σε κηδεία οικογενειακού προσώπου στη Γερμανία, χαιρέτησε τα πλήθη ναζιστικά.

Στο μεταξύ, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει ξεκινήσει έρευνα για να βρεθεί πώς διέρρευσε το 17 δευτερολέπτων φιλμάκι που έφτασε στα χέρια της εφημερίδας «The Sun». Το βίντεο πωλήθηκε αντί τετραψήφιου ποσού, σύμφωνα με πληροφορία της εφημερίδας «Mail».

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα