Από τις πιο υγιεινές στον κόσμο οι ελιές Καλαμών!

17:12 2/4/2019 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΑπό τις πιο υγιεινές στον κόσμο οι ελιές Καλαμών!Τρίτη, Απρίλιος 2, 2019 - 17:11

❱❱ Φαίνεται πως κάτι ήξεραν οι παλιοί που την... έβγαζαν με «ψωμί κι ελιά»!

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας, οι ταπεινές αλλά γευστικές ελιές Καλαμών είναι από τις πιο υγιεινές στον κόσμο και αποτελούν σημαντική ασπίδα προστασίας κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων!

Ομάδα επιστημόνων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου των Αθηνών,

σε συνεργασία με το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, εξέτασε 20 υγιή άτομα ηλικίας 22-65 ετών, τα οποία κλήθηκαν να συμπεριλάβουν στη διατροφή τους επιτραπέζιες ελιές Καλαμών επί 60 ημέρες. Σημειώνεται ότι σε όλο το διάστημα της έρευνας κανείς από τους συμμετέχοντες δεν λάμβανε κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Η χοληστερόλη

Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν θεαματικά, καθώς στους εθελοντές παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση της HDL (καλή χοληστερόλη) και του λόγου της ολικής προς την LDL (κακή χοληστερόλη).

Επίσης, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στον λόγο της ολικής προς την HDL χοληστερόλη και στον λόγο LDL/HDL στο 95% της στατιστικής αντιστοιχίας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι άρχισαν και δεύτερη έρευνα με πέντε φορές περισσότερους εθελοντές, αυτό σημαίνει ότι η καθημερινή κατανάλωση ελιών Καλαμών μπορεί να επηρεάσει θετικά το λιπιδαιμικό προφίλ και να συμβάλει στη μείωση των συμπτωμάτων των καρδιαγγειακών νοσημάτων, τα οποία αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως!

Keywords
Τυχαία Θέματα