Αντίο με «Μπαρούτη»

TV GOSSIPΑντίο με «Μπαρούτη»Τρίτη, Νοέμβριος 24, 2015 - 16:14

Τα αδέλφια «Μπαρούτη» που υποδύονται οι Αλμπάνης και Πασσάς αναστατώνουν το τελευταίο επεισόδιο της «10ης εντολής»


Ενα επεισόδιο που... μυρίζει μπαρούτι χρωστούσε ο σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος στο τηλεοπτικό κοινό από την περσινή σεζόν για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της αστυνομικής σειράς του Alpha «10η εντολή».

Λόγω εκλογών, δημοψηφίσματος και

capital controls στις τράπεζες, δεν χωρούσε στη συνεχή ροή ενημέρωσης του καναλιού μια «πινελιά» μυθοπλασίας. Τελικά όμως η κατάλληλη στιγμή έφτασε. Σήμερα, στις 22.30, θα προβληθεί το τελευταίο εκρηκτικό επεισόδιο της «10ης εντολής», με τίτλο «Μπαρούτη».

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος κατεβάζει την αυλαία με μια υπόθεση που πλησιάζει πολύ στη μαύρη κωμωδία. Μάλιστα, για το φινάλε, ο σκηνοθέτης ετοίμασε μια έκπληξη στους περισσότερους πρωταγωνιστές που έχουν συνεργαστεί μαζί του για να βγει στον αέρα η «10η εντολή». Τους κάλεσε για να λάβουν μέρος στο τελευταίο επεισόδιο και δεν υπήρχε ούτε ένας που να αρνήθηκε για να κάνει ακόμη και ένα μικρό πέρασμα. Το «Μπαρούτη», που υπογράφουν οι σεναριογράφοι Βασίλης Ρίσβας και Δήμητρα Σακαλή, αφορά τη ζωή δύο ιδιαίτερων ανθρώπων. Ο Πρόδρομος (Αντίνοος Αλμπάνης) και ο Ταξιάρχης (Δημήτρης Πασσάς) είναι τα αδέλφια Μπαρούτη, που γεννιούνται στο χωριό Φυτίλια. Από παιδιά είχαν στόχο να τρομοκρατούν τους συγχωριανούς τους.

Επειτα από ένα τραγικό συμβάν, κατά το οποίο χάνει τη ζωή του ο λυκειάρχης τους, τα δύο αδέλφια το σκάνε για την Αθήνα. Στο μεταξύ, γνωρίζουν τη Σμαρώ (Ευγενία Δημητροπούλου) και τη Μαρκέλλα (Ευτυχία Γιακουμή), ερωτεύονται και μένουν μαζί. Δεν αντέχουν όμως για πολύ στο μεροκάματο και βγαίνουν στην παρανομία. Ληστεύουν καταστήματα, τράπεζες, χρηματαποστολές και τους αρέσει να υπογράφουν κάθε δράση τους με μια έκρηξη.

Από τη σειρά θα περάσουν ως γκεστ, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Αντωνίου, ο Νίκος Ψαρράς, ο Ομηρος Πουλάκης, η Μυρτώ Αλικάκη, αλλά και η στενή συνεργάτιδα του Πάνου Κοκκινόπουλου σε όλες τις παραγωγές του και συγκεκριμένα από την πρώτη του ταινία τη δεκαετία του 1970 «Το πίστομα» Ερση Μαλικένζου.

«Θα υποδυθώ τη γιαγιά των δύο παιδιών. Η ίδια δεν μπορεί να φανταστεί ότι τα εγγόνια της έχουν τον διάβολο μέσα τους. Πιστεύει ότι τόσο εκείνη όσο και η κόρη της (Μαρία Καβογιάννη) τα διαπαιδαγώγησαν σωστά. Το θετικό θέλει αντίδραση. Τα παιδιά αυτά δεν είχαν όρια και δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στη ζωή τους στις σειρήνες της ευκολίας» τονίζει στην «Εspresso» η ηθοποιός.

Keywords
Τυχαία Θέματα